Panasonic Lumix S1R – RAW frissítés

0

Az Adobe tegnap végre kiadta a Lightroom legújabb frissítését, amely már támogatja a Panasonic S1R full-frame szenzoros MILC fájljait is, méghozzá a nagy felbontású fotó módban készültekkel egyetemben. Kicsit izgalmas volt ezeket a 186 Mpixeles képeket kikonvertálni az új, így még csak 8 GB RAM-ot tartalmazó notebookommal, de gond nélkül megbirkózott a feladattal a gépem.

Így hát a korábban megjelent tesztünket most kiegészítettük: az érzékenység tesztképek megtekinthetők immár RAW-ból konvertált képeken is, illetve elkészült a dinamika-tartalékot bemutató képsorozatunk is.
Fontos külön kiemelnem, hogy a nagy felbontású fotó mód mintaképei és bemutatói is megtalálhatók immár a cikk „Különlegességek” oldalán, hiszen a gép csak RAW fájlt készít ebben a módban, amelyet most tudtunk lekonvertálni.
Érdemes megnézni, nagyon látványos képek!

Természetesen nem maradtak ki a tesztfotók galériájából sem a RAW-ban készített, JPEG-gé konvertált fotók sem, így a templomi érzékenység sorozatunk, illetve a kékórás, valamint színes tesztképeink is elérhetők RAW-ból alapértékekkel exportált (konvertált) változatai is, ezen felül pedig a nagy felbontású fotó módban készült képek is.

A frissített cikk itt található:
Kipróbáltuk: Panasonic Lumix S1R – teszt

A bővített tesztfotó galéria pedig itt:
Panasonic Lumix S1R tesztfotók