V-Log és 4:2:2 10 bites videó jön a Panasonic S1-be

0

A Panasonic már a Lumix S1 full-frame szenzoros tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépének bejelentésekor közölte, hogy készíthetünk majd vele V-log mentést, valamint 4:2:2 kvantálású, 10 bit színmélységű videofelvételeket is, amely kiegészítő – fizetős – szolgáltatás keretében lesz igénybe vehető.

Azt, hogy ez mikortól lesz elérhető, még nem közölték, sőt, a múlt héten hazánkban tartott S1R és S1 bemutató során sem tudtak pontos időpontot mondani a tűzköz közel állók, csak azt, hogy hamarosan (very soon…).
Nos, a ‘veriszún’ itt most gyakorlatilag további két hónap várakozásra készteti azokat, akik már nagyon szeretnék használni ezt a lehetőséget, ugyanis júliustól lesz csak elérhető az a licenszkulcs, amellyel aktiválhatók lesznek az S1-ben ezek a funkciók.

Sajtóközlemény:

A Panasonic 2019 júliusában indítja videoteljesítményt növelő szoftverfrissítési programját a LUMIX S1 fényképezőgépekhez

A Panasonic bejelentette, hogy 2019 júliusában szoftverfrissítési programot indít full-frame, tükör nélküli LUMIX S1 fényképezőgépei számára. A fizetős szoftverfrissítési program külön megvásárolható szoftverkulccsal fokozza tovább a LUMIX S1 videoteljesítményét a magasabb szintű videofelvételekhez.

A program az alábbi funkciókhoz biztosít hozzáférést:
– 4:2:2 10-bites 4K 30p/25p*1 belső videorögzítés
– 4:2:2 10-bites 4K 60p/50p HDMI kimenet
– V-Log felvétel
* kizárólag PAL régióban
A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.