Három Panasonic full-frame MILC-hez jött ki új firmware

0

Folytatódik a Panasonic full-frame szenzoros MILC-einek új firmware-rel ellátása, ezúttal az S1R, az S1 és az S5 kaptak friss beágyazott szoftvert.

A Panasonic S1 Ver.2.0 firmware-e videós képességekben olyan magasságokba emeli a gépet, amelyt az S1H képvisel, természetesen azzal a különbséggel, hogy a folyamatos videófelvételt csak az S1H támogatja – hiszen az S1-ben nincs aktív (ventilátoros) hűtés.
E téren tehát új lehetőség a 6k és 5,9k videófelvétel 24 kép/mp-cel, valamint az 5,4k felvétel 25 kép/mp-cel, 10 bites, LongGOP 200 Mbps sávszélességű tömörítéssel, a Cinema 4k (4096×2160 pixel) felvétel akár 50 kép/mp-ig, valamint a 4k UltraHD felvétel esetében az 50 és 60 kép/mp képfrissítés immár 10 bites színmélység mellett, LongGOP 200 Mbps sávszélességgel is menthető lesz.
Az S1 is megkapja az Apple PRO Res RAW kimenet lehetőségét HDMI-n, amely lehetővé teszi az 5,9k vagy 4k videóképkockák RAW formátumú rögzítését az Atomos Ninja V eszközzel.
Szintén az újdonságokat bővíti az időkód támogatás is.
A fenti funkciók használatához a korábban megjelent DMW-SFU2 szoftverkódot kell használnunk, amely külön megvásárolható.

Külön szoftverkód nélkül is elérhető lesz a dupla natív érzékenység kézi beállítása, a függőleges videók META adatának elmentése, valamint az energiakímélő mód kibővítése AC adapter használatához (külön beállítható az energiakímélés akkus és AC táplálás esetére).
Az új firmware-rel a szenzor stabilizálás is hatékonyabb lesz, a korábbi 5,5 Fé helyett 6 Fé hatékonyság is elérhetővé válik (illetve a Dupla stabilizáció esetén 6 Fé helyett 6,5 Fé lesz a maximum).

A galéria képére kattintva nagy méretben is végiglapozhatók a képek!

Új firmware jelent meg a Panasonic S1R és a Panasonic S5 vázakhoz is, ezek a DMW-AC10 hálózati adapter használata esetén elérhető energiatakarékos módot, illetve a kiválasztható függőleges videoformátumot hozzák újdonságként.