Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD

0

A Tamron valószínűleg még idén piacra dobja új DSLR-ekhez fejlesztett nagy fényerejű objektívét, a Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD modellt.

A megjelent sajtóközlemény alapján az új objektívtől példátlanul nagy felbontást és gyönyörű háttérelmosást várhatunk, a 14 lencsetagból felépített optikai rendszerben négy alacsony szórású (LD) és három aszférikus tagot is felhasználtak. A nem kívánatos szellemképek és a kontrasztvesztés ellen továbbfejlesztett BBAR-G2 bevonattal látják el a lencsék felületét.

A gyors élességállításért ultrahang frekvenciás meghajtású (USD) fókuszmotort használnak, amely csendben és precízen teszi a dolgát. A kifejezetten ehhez az objektívhez fejlesztett „Dynamic Rolling-cam” mechanizmus segítségével nagy melegben és extrém hidegben is megmarad a fókuszmeghajtás gyorsasága és pontossága.

A csepp- és porálló kivitelű objektív természetesen kompatibilis lesz a TAP-in dokkolóval, így a finomhangolását és a firmware frissítését a felhasználó is elvégezheti majd.

A Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD objektív Canon EF és Nikon F bajonettel lesz kapható, elsőként a nikonos változat kerül piacra június végén, ezt követi majd július végén a Canon EF bajonettes modell.
Az objektív ára 1000 euró lesz.

(Frissítés: meglepő módon mind a Tamron angol és japán weboldaláról, mind a DPReview magazin oldalairól eltűntek a sajtóközlemények és a megjelent hír, ennek okáról sajnos nem tudunk.)