A Profoto B10-et is továbbfejlesztették

0

A Profoto alig egy hónapja mutatta be a kis méretű A1 továbbfejlesztett változatát, az A1X-et, most pedig a B10-en a sor.

A Profoto új B10 Plus vakuja a kültéri vakuzás szerelmeseinek készült, akik szeretik saját szájuk íze szerint alakítani a fényeket, amihez nagy teljesítményű, de könnyen használható akkumulátoros stúdióvakukat preferálnak.
Az előző B10 modellel szemben a vaku dupla villanási teljesítményű, itt 500 Ws áll rendelkezésünkre. Folyamatos fényforrásként is használható, ekkor a LED-es fényforrás 2500 lumen fényáramra képes. Akkumulátora 200 maximális teljesítményű villanásra, illetve 75 perc maximális teljesítményű folyamatos fény leadására tárol elegendő energiát, a teljes feltöltéséhez 90 perc szükséges (az akku tölthető használat közben is). A vaku kondenzátorainak töltési ideje max. 2,5 mp.
A nagyobb objektívéhez hasonló méretű hordozható stúdióvakut könnyedén magunkkal vihetjük, ehhez pedig akár a szokványos fotós táskánk is elég lehet. A vakuállvány adaptert egyetlen mozdulattal leszerelhetjük, így pedig hagyományos állványra rögzíthetjük.

A vakukioldást vezeték nélküli rendszeren keresztül is végezhetjük (Air TTL), a vakuk könnyebb beállítását pedig okostelefonos alkalmazás segíti.

A Profoto B10 Plus vaku ára 1665 euró lesz, dupla kitben 3330 euróért kaphatunk két vakut (érdekes módon, semmivel sem kedvezményesebb, mint két vakut venni külön-külön).