Közvetlen RAW videó mentés Panasonic S1H-ból

0

A Panasonic nemrégen mutatta be profi videós képességekkel felvértezett, full-frame szenzoros S1H gépét, amely 6k, 4,9k és 4k videofelvételeket is képes készíteni, ráadásul korlátlan időtartamban. A profik számára V-Log és V-Gamut mentést is kínáló tükör nélküli váz két SD kártyafoglalatot kínál a videók mentésére, amely végeredményben elegendő lehet a 400 Mbit/s maximális sávszélességű adatfolyam rögzítésére. A gép azonban ennél többre is képes lesz, hiszen a HDMI 2.0 kimenetén lehetőség lesz RAW videó mentésére is, ehhez pedig a Panasonic szoros együttműködést folytat az Atomos-szal, hogy a Ninja V HDR monitor-felvevőjükkel teljes kompatibilitást érjenek el.
Ennek köszönhetően hamarosan elérhetővé válik a 4k 60p RAW videómentés, a Ninja V-be helyezett SSD-re, amely így kompromisszummentes utómunkát tesz lehetővé.

Sajtóközlemény:

RAW adatátvitel LUMIX S1H fényképezőgépről Atomos Ninja V monitorra

  • Folytatódik a sikeres együttműködés az Atomosszal
  • Full-frame RAW adatátvitel HDMI-vel a LUMIX S1H-ból
  • Élő bemutató Amszterdamban az IBC2019 kiállításon

Wiesbaden, Németország – 2019. augusztus 29. – A Panasonic bejelentette, hogy folytatódik a sikeres fejlesztési együttműködés az Atomos Limiteddel. A két vállalat együtt valósítja meg a HDMI kábeles RAW adatátvitelt a LUMIX S1H fényképezőgép és az Atomos Ninja V rekorder monitor között.
RAW-kimenet fejlesztése
A világ első belső 6K videofelvételre képes, teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgépeként a LUMIX S1H a professzionális mozikamerák minőségét és a tükör nélküli rendszerek hordozhatóságát nyújtja egyben. A fényképezőgép funkcióinak kibővítéséhez és a filmkészítők számára optimális munkafolyamat biztosításához a Panasonic elhatározta, hogy RAW kimenetről is gondoskodik, így külső rögzítésnél is a legjobb minőség garantálható. Ezért kíván a Panasonic teljes kompatibilitást létrehozni az Atomos Ninja V 4K/60p HDR rekorder monitorral.

„Az Atomos és a Panasonic nagyon jó kapcsolatokat ápol, és már a LUMIX GH sorozatnál biztosítottuk a 4:2:2 10 bit 4K HDMI kimenetet külső rögzítéshez. Most együtt dolgozunk az Atomosszal, hogy HDMI-n keresztül nyújtsunk RAW kimenetet,” jelentette be a fényképezőgép világpremierjén, 2019. augusztus 27-én Joszuke Jamane, a Panasonic képalkotó üzletágának igazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy Panasonic kaliberű vállalattal folytathatjuk a forradalmi technológiák fejlesztését. Mindketten elkötelezetten dolgozunk azért, hogy demokratizáljuk az alkotók számára a filmkészítés folyamatát és létrehozzuk a RAW adatátvitelt HDMI-n keresztül az S1H és a Ninja V között, amely egy hatalmas ugrás lesz a cél eléréséhez,” tette hozzá Jeromy Young, az Atomos vezérigazgatója.

A hamarosan kezdődő IBC2019 szakvásáron Amszterdamban szeptember 13-tól élőben is látható lesz, hogyan működik együtt az új LUMIX S1H és az Atomos Ninja V.

A két készülék párosításáról további információ kapható a bemutató során.