Panasonic Lumix S1H

0

A Panasonic új fényképezőgép fejlesztését jelentette be, a profi videográfusoknak szánt Lumix S1H-t.

A full-frame szenzoros tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép akár 6k felbontású videófelvételek készítésére is alkalmas (3:2 oldalaránnyal, 16:9 oldalaránnyal 5,9K felbontásút), de természetesen a 4k és Cinema 4k felvételek sem okoznak majd neki nehézséget, akár 10 bites színmélységgel, 60 kép/mp képfrissítéssel, de az anamorfikus objektívek támogatása sem marad ki az S1H-ból. Ráadásul a felvételek hossza normál hőmérsékleti tartományban korlátlan lesz!

A kiváló utófeldolgozhatóság érdekében 14 Fé tartományú C-Log és V-Gamut mentést is kínál majd a gép.

Sajtóközlemény:

A Panasonic új LUMIX S1H full-frame, tükör nélküli fényképezőgép fejlesztését jelentette be
Moziminőségű videokészítés és a világ első 6K/24p*1 rögzítésre alkalmas készüléke

A Panasonic büszkén jelenti be a LUMIX S1H fejlesztését, amely egy új, teljes képmezős képérzékelővel felszerelt (full-frame), digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép. Ez az első fényképezőgép a világon, amely a következő jellemzőkkel képes videofelvételeket készíteni: 6K/24p*1 (képarány: 3:2), 5.9K/30p (képarány: 16:9), és 10-bit 60p 4K/C4K.*2 *3 A professzionális videominőséget és a tükör nélküli fényképezőgépek magas szintű mobilitását ötvöző LUMIX S1H-t a Panasonic 2019 őszén vezeti be szerte a világon.

Amióta az 1990-es években megkezdődött a digitális kamerák videorögzítési technológiáinak fejlesztése, a Panasonic számos innovatív technológiát fejlesztett ki a lenyűgöző filmes képalkotás érdekében, például a 24p videorögzítést, a változó képkocka-sebességgel végzett lassított felvétel rögzítést, valamint a széles dinamika- és színtartományú V-Log/V-Gamut rögzítést. A Panasonic több mint negyed évszázada dolgozik együtt filmkészítőkkel, és egy sor filmkamerát tervezett és fejlesztett ki, ami lebilincselően magas videorögzítési teljesítményhez vezetett. A LUMIX GH1 2009-ben mutatkozott be, mint a világ első digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépe, amely Full HD AVCHD videorögzítésre képes.*4 A LUMIX GH4 2014-ben jelent meg, és az első olyan digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép volt*5, amely 4K videorögzítést kínált. Aztán 2017-ben megjelent a LUMIX GH5, amely a világon elsőként rögzített videofelvételeket 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p minőségben.*6 A LUMIX GH5 a filmgyártásban tanúsított nagy teljesítményének, kiváló mobilitásának és rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően nagy megbecsülésnek örvend a filmkészítők körében.

Az új LUMIX S1H tervezése során felhasználták a LUMIX S sorozat full-frame, tükör nélküli filmkameráinak fejlesztésekor felhalmozódott mérhetetlen szakértelmet. Az S1H ezeket a technológiákat – különösen a digitális jelfeldolgozás és a hőelvezetés tekintetében – egy kompakt, könnyű vázban egyesíti, egyszerre kínálva nagy teljesítményt és fürge mobilitást. Olyan lehetőségeket teremt a kreatív filmkészítők számára, amelyek a hagyományos, nagyobb méretű kamerarendszerekkel eddig elérhetetlenek voltak.

Az új LUMIX S1H fő jellemzői az alábbiak:

1. Nagy felbontás akár 6K-ig, többféle formátumhoz
A LUMIX S1H digitális kameraként a teljes képmezős képérzékelő képpontjait maximálisan kihasználva a világon elsőként 6K/24p (képarány: 3:2) vagy 5.9K/30p (képarány: 16:9) minőségű videofelvételek rögzítésére képes.*1 Emellett a világ első cserélhető objektíves full-frame fényképezőgépe is*1, amely 10-bit 60p 4K/C4K *2*3 minőségű videofelvételt tesz lehetővé. A professzionális igények kielégítése érdekében számos különböző rögzítési formátum beállítását teszi lehetővé, többek között a 4:3 arányú anamorfikus módot is. Nagy felbontású adatai 4K videók magasabb képminőség melletti felvételéhez vagy 4K képkivágáshoz is felhasználhatók.

2. A filmkamerákkal gyakorlatilag megegyező gazdag színátmenet és széles színtartomány.
A LUMIX S1H széles, 14+ fokozatú dinamikatartománnyal biztosít V-Log/V-Gamut rögzítést, amelyek gyakorlatilag megegyeznek a Panasonic Cinema VarCam által kínáltakkal, hogy mindent pontosan rögzíthessen a sötét és világos terekben egyaránt. Az emberi bőr színét, de még a textúráját is tökéletesen visszaadja. A színek folyamatos felügyelete mellett tervezett S1H-val rögzített felvételek kompatibilisek a VariCammel rögzített V-Log felvételekkel vagy a LUMIX GH5/GH5S-sel rögzített V-Log L felvételekkel.

3. Kiváló termékmegbízhatóság, végtelen videorögzítés.*7
Az S1H az összes felvételi módban a tanúsított működési hőmérséklet alatt képes a folyamatos rögzítésre, hogy a felhasználó a felvételkészítésre összpontosíthasson.

A Panasonic kínálatában most már három innovatív modell található a full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépek LUMIX S sorozatában: az S1R, az S1 és az új S1H. A LUMIX S1R ideális a nagy felbontású képek készítéséhez, a LUMIX S1 egy fejlett hibrid fényképezőgép a kiváló minőségű fényképek és videók készítéséhez, a LUMIX S1H-t pedig kifejezetten a filmfelvételek készítésére tervezték és fejlesztették. Ezzel a felhozatallal a Panasonic teljesen elkötelezett, hogy minden hivatásos képalkotó igényeinek megfeleljen, élen járva a fotó-/videokultúra fejlődésében az új, digitális korszakban.

A LUMIX S1H prototípus megtekinthető lesz a Cine Gear Expo 2019 kiállításon.*8

*1 Digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépként, 2019. május 31-től (USA). Panasonic kutatás.
*2 Full-frame, digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépként, 2019. május 31-től (USA). Panasonic kutatás. Super 35 mm egyenértékes méretben.
*3 A DCI (Digital Cinema Initiatives) specifikációk szerinti 4K (4096×2160) felbontásra vonatkozik.
*4 Digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépként 2009. március 25-étől. Panasonic kutatás.
*5 Digitális, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépként 2014. március 25-étől. Panasonic kutatás.
*6 Digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépként 2017. január 25-étől. Panasonic kutatás.
*7 A felvételi idő az akkumulátor és a memóriakártya kapacitásának függvényében változik. Ha a fényképezőgép hőmérséklete meghaladja a meghatározott működési hőmérsékletet, akkor a fényképezőgép a hőkár elleni védekezésként automatikusan leállíthatja a videofelvétel készítését.
*8 A Cine Gear Expo 2019 kiállítás a technológia, a szórakoztatás és a médiaipar iránt érdeklődő szakemberek részvételével megrendezett legfontosabb éves rendezvény, amelyet május 30. és június 2. között tartanak a Paramount Studios területén, Los Angeles-ben (USA).

・A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.