Itt vannak a Canon EOS-1D X Mark III első pletykái

0

Mivel egyedül a Canon nem rendelkezik még stabilizált szenzoros cserélhető objektíves fényképezőgéppel, így nem kérdéses, hogy a legnagyobb kérdés az, hogy mikor dobja már sutba az elveit a Canon és mikor adja be végre a derekát, hogy ő is készítsen stabilizált képérzékelővel szerelt cserélhető objektíves gépet.
Első körben azt gondolnánk, hogy ez majd egy MILC lesz, de a legújabb pletykák azt mondják, hogy a profi EOS-1D X Mark III sportfotós gép kap majd szenzorstabilizációt.

Bár nekem az olyan Canon pletykák, amik szenzorstabilizációról szólnak, mindig gyanúsak. Valahogy én már annyira szkeptikus vagyok, hogy nem nézem ki a Canonból, hogy valaha is szenzorstabilizált géppel jelenjen meg a piacon. Kb. saját maga arculcsapása lenne, hiszen eddig mindig azt hangoztatták, hogy az objektívbe épített stabilizátor sokkal jobb a képminőség szempontjából – más kérdés, hogy a Dual IS és Sync IS megoldások óta tudjuk, hogy semmi gondot nem okoz a szenzorstabilizáció, még akkor sem, ha azt objektívbe épített stabilizátorral együtt használjuk.
Egy szó mint száz, már nagyon várják a canonosok a szenzorstabilizált cserélhető objektíves fényképezőgépet, amely talán tényleg az 1D X Mark III lehet elsőként.

Az biztos, hogy most még senki sem tudja, hogy ezek a pletykák vajon valós alapokon nyugszanak, vagy megint csak valaki álmodozik.
De ha minden igaz, jövő februárban fog kiderülni, hogy ezekből mi igaz (állítólag akkor lesz a bejelentés):

  • 28,1 Mpixeles full-frame CMOS szenzor
  • szenzorstabilizálás
  • akár 30 kép/mp sorozat sebesség (nyilvánvaló, hogy ezt a sebességet csak LiveView módban kínálhatja, ilyen sebességet a tükörmozgató mechanika nem tudhat)
  • új, dupla DIGIC 9 képfeldolgozó processzor
  • új, a korábbinál nagyobb méretű és nagyobb fényerejű hátsó LCD