Új, Bluetooth-os vezeték nélküli markolat a Sonytól

0

A Sony új fotós és videós kiegészítőt dobott piacra cserélhető objektíves fényképezőgépeihez.

A GP-VPT2BT vezeték nélküli (stabilizálatlan) markolat segítségével könnyebben készíthetünk videókat, főleg PowerZoomos objektívekkel, hiszen a markolaton nem csak a felvétel indítására és leállítására van lehetőség, de a zoom vezérlésére is, illetve egy programozható gombnak köszönhetően egyéb funkció is felprogramozható.
A markolat Bluetooth segítségével kommunikál a fényképezőgéppel, amelyet -80..+90 fokban dönthetünk a markolathoz képest.

Ha a markolatot szétnyitjuk, akár mini állványként is használhatjuk azt.

A Sony GP-VPT2BT az alábbi modellekkel kompatibilis: Alpha 9, Alpha 9 II, Alpha 7R IV, Alpha 7R III, Alpha 7 III, Alpha 6600, Alpha 6400, Alpha 6100, RX100 VII, és RX0.
Ára bruttó 67.000 Ft körül alakul.

Főbb jellemzők:
Por- és nedvességálló
Amellett, hogy a markolat kialakítása kizárja a por és a nedvesség bejutását, a vezetékek hiánya miatt a fényképezőgép csatlakozófedelei zárva maradhatnak, így a rendszer maximális por- és nedvességvédelmet élvez.

BLUETOOTH® vezeték nélküli távvezérlő
Csatlakoztatott kompatibilis fényképezőgép esetén a fényképezés és a videofelvétel távvezérlői a markolatot szokásos módon fogva is kezelhetők, nem kell megérinteni a fényképezőgépet. A gép C1 gombjához társított funkciót pedig a távvezérlő-markolat C1 gombjával is aktiválni lehet.

Vezetékek nélkül
A Bluetooth® vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően nincs szükség csatlakozókábelre ahhoz, hogy a markolat vezérlőjelei eljussanak a fényképezőgéphez. Elég célozni és fotózni, nincs útban kábel.

Rugalmas billentési funkció
A gyorsbillentési funkció egyszerűvé teszi az ideális fényképezőgép-helyzet beállítását számos különféle téma és nézőpont esetében. Akár szelfiről, akár témafotózásról van szó, a billentési funkcióval kényelmetlen póz nélkül is elkészítheted a felvételt.

Gyors és egyszerű irányváltások
Gyorsan és könnyen pozicionálhatod a fényképezőgépet a témához, szelfihez vagy videókészítéshez. Javíthatod a jól sikerült felvétel esélyét egyedül készített fénykép vagy videó esetében is. A markolat szöge egyszerűen állítható, a 90°-os reteszelési helyzettel pedig függőleges tájolással is lehet fotózni, optimális stabilitás mellett.

Formaterv a kényelem jegyében
A markolat gondos tervezése optimális stabilitást és komfortot eredményezett mind kompakt, mind tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépek esetében. A távvezérlés gombjai könnyen hozzáférhetők a markolatot fogva is, így a gép működtetése zökkenőmentes és intuitív.

Egyben állvány is
A markolatba épített lábak kihajtásával praktikus, stabil állványt kapsz, így mindkét kezed szabad lehet például vlogoláskor.