Rejtett Fujifilm X-T200 támogatás volt a Camera RAW-ban és a Lightroomban?

0

Az Adobe frissítette Camera RAW szoftverének támogatott fényképezőgépeit felsoroló oldalát, ahol a legutolsó frissítés múlt hét csütörtököt mutatja, azonban az oldal felirata maradt a decemberi verziót ismertető (Latest cameras added in December 2019). A listában a korábban már megjelent gépeken kívül egyetlen új modell tűnt fel, ez pedig a múlt héten bejelentett Fujifilm X-T200.
Új letöltési oldal és új fájl nem készült, így már a decemberben kiadott változat tartalmazta az X-T200 támogatását.

A Lightroom esetében nincs külön oldal az Adobe-nál a támogatott fényképezőgépek listájához, a Lightroom ismertetőjének oldalán ugyanerre a fenti Camera RAW oldalra küldik a látogatókat, így a két szoftver ebből adódóan azonos RAW támogatású, azaz a decemberi Lightroom is kezeli már az X-T200 RAW fájljait (amely abból a szempontból nem meglepő, hogy ugyanazt a szenzort használja az X-T200, mint az X-T100 és a RAW formátum sem változott).

A lényeg most az, hogy aki a Fujfilm X-T200 vásárlásán gondolkozik, már nem kell azon agyalnia, hogy vajon mikortól kap hozzá Lightroom támogatást, hiszen ez már most is megvan.