Végre videókat is szerkeszthetünk a Lightroomban

0

Az Adobe e héten frissíti a Lightroom asztali, mobil és webes változatait, amelynek legnagyobb újdonsága, hogy immár videók szerkesztésére is használható. A sokak által igényelt funkció lehetővé teszi, hogy ugyanazokkal a csúszkákkal, amelyekkel fotókat is utómunkázunk, módosíthassuk a videóink kinézetét is. Természetesen a videók esetében is használhatók a különböző statikus és mesterséges intelligenciával támogatott presetek is. A fényelésen kívül vágást is végezhetünk a felvételeken.

Apropó presetek, újdonság a Lightroomban, hogy ezeknek az előre létrehozott feldolgozási profiloknak módosíthatjuk az erősségét, így ha túl drasztikusnak érezzük a módosítást, csökkenthetjük ennek mértékét. Az adaptív presetekkel pedig a képünk egy részét módosíthatjuk, a kijelöléshez pedig a mesterséges intelligenciát hívja segítségül a Lightroom. Elsőként ilyenek az égboltra használható presetek.

A mesterséges intelligenciát a vörösszem korrekció esetében is beveti a szoftver asztali változata, amelynek köszönhetően automatikusan javítja a Lightroom a vörösszemeket, így mostantól nem szükséges ezzel külön foglalkoznunk.

A képek válogatását segítendő egy új összehasonlító nézetet is kínál a friss Lightroom.

A frissítés elérhető lesz az Adobe Creative Cloud alkalmazásán keresztül.