A Sony World Photography Awards 2020 országos győztesei

0

Kihirdették a Sony World Photography Awards 2020 nemzetközi fotópályázat országos győzteseit.
Hazánkból Rátkai Ildikót választotta a zsűri a Körforgás című fotójáért.

A Magyar Nemzeti Díj nyertesén kívül a többi ország nyertesének fotója is megtekinthető a sajtóközlemény alatt található galériánkban! A képekre kattintva azok nagy méretben is megtekinthetők!

Sajtóközlemény:

Kihirdették a Magyar Nemzeti Díj győztesét

A World Photography Organisation és a Sony Magyarország örömmel jelenti be, hogy Rátkai Ildikó nyerte el a 2020-as Sony World Photography Organisation Magyar Nemzeti Díját.

A Nemzeti Díj a World Photography Organisation és a Sony közös kezdeményezése, melynek célja, hogy 63 országban támogassa a helyi fotós közösségeket világszerte. Nemzetenként egy fotós részesül a díjban, akinek munkáját megismerheti a nemzetközi közösség a Sony World Photography Awards 2020 éves kiállításán a londoni Somerset House-ban, április 17. és május 4. között.

Rátkai Ildikó Körforgás című munkáját névtelenül választották ki a Nyílt verseny Mozgókép kategóriájának pályamunkái közül.

Győzelmével kapcsolatban Rátkai Ildikó a következőket nyilatkozta: “Az elismerés sok tanulás, gyakorlás, kitartás, a fotózás iránti alázat és talán egy csipetnyi szerencse eredménye.”

A 2020-as Sony World Photography Awards különböző kategóriáiban több, mint 345 ezer pályamunkát neveztek, melyből 190 ezer művet válogattak be a Nyílt versenybe (ahonnan a Nemzeti Díjak győzteseit kiválasztották) – a díjátadó története során idén érkezett a legtöbb nevezés.

A Nemzeti Díj nyerteseként Rátkai Ildikó a Sony legújabb képalkotó eszközeivel gazdagodik.