Késni fog a Nikon D6 és a 120-300mm f/2,8 objektív is

0

Bár a Nikon korábban úgy nyilatkozott, hogy nincs kihatással a gyártásra a koronavírus, a korábbi és a ma megjelent hírek szerint mégis csúszni fog legalább három termékének piaci bevezetése.

Ahogy azt korábban már közzétették, a Nikkor Z 70-200mm f/2,8 piacra kerülése késni fog, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikortól lesz elérhető. A ma megjelent információk alapján ezen kívül a Nikon D6 profi tükörreflexes és a vele használható F bajonettes Nikkor AF-S 120-300mm f/2,8 telezoom a következő két tétel, amely nem fog a korábban beharangozottak szerint áprilisban megjelenni. A japán gyártó úgy tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a forgalomba kerülés előreláthatóan májusra tolódik. Persze senki sem garantálhatja, hogy a részegységek ellátásában bekövetkezett hiány nem okoz-e további csúszást.

Arról egyébként nem írt pontosan a Nikon, hogy mely részegység beszállítója (vagy beszállítói) okozta a kialakult késést, de nagy valószínűség szerint ez a Sony szenzorgyártó üzeme, amelynek termelése jelentős mértékben csökkent a koronavírus terjedését kordában tartó intézkedések miatt. Igaz, ez nem lehet kihatással a 120-300mm f/2,8 objektívre, amelynek piaci bevezetése szintén csúszik.