Brutálisan erős fényt ad az Aputure LS 600d

0

Az Aputure még tavaly szeptemberben demózta a Light Storm (fényvihar) fantázianévvel ellátott LED-es állandó fényű lámpáját, amelyet végre hamarosan piacra is dob.

Az Aputure LS 600d lámpa 100.000 lux feletti fényáramot képes biztosítani standard reflektorával, miközben színvisszaadási indexe magas (CRI:95, TLCI:95). Ez a fényteljesítmény összevethető egy hagyományos izzólámpa esetében 5 kW, míg HMI lámpa esetében 1,2 kW teljesítménynek – azaz még a nagyon hatékony fémhalogén izzókénál is dupla akkora hatékonyságú az új LED-es reflektor.

Az IP54-es időjárásálló burkolatba épített lámpa vezérlést természetesen DMX-en keresztül is végezhetjük, de van lehetőség vezeték nélküli vezérlésre is (Sidus Link mobil applikációval), amelynek során 0-100% között lépésmentesen állíthatjuk be a teljesítményt. Az energiaellátáshoz 14,4V, 26V vagy 28,8 Voltos Gold Mount és V-lock csatlakozós akkumulátort használhatunk. Az energiaellátásért felelős modul a lámpán kívül helyezkedik el.

Fényformálók közül a legelterjedtebb Bowens bajonettet használja, a gyári alapreflektoron kívül Fresnel-lencsés, 15-45 fok között változtatható sugárzási szögű előtétet is használhatunk. Alapreflektorral 100.000 lux, az F10 Fresnel-lencsés előtéttel 200.000 lux is elérhető.
Bár alapvetően folyamatos fényű lámpaként kerül forgalomba, villanó fényt is képes létrehozni, azaz vakuként is használhatjuk (bár magas ára miatt minden bizonnyal nem ez lesz a fő felhasználási területe).