Új Olympus OM-D E-M5 Mark III kitek

0

Az Olympus új készletekben kínálja tükör nélküli OM-D E-M5 Mark III fényképezőgépét, amely a korábbi kitobjektív mellett immár a kisebb méretű M. Zuiko Digital ED 12‑45mm F4 PRO objektívvel is elérhető.
Ezen felül különböző videós kitek is a boltokba kerülnek.

Sajtóközlemény:

Új OM-D E-M5 Mark III kitek érkeznek!

Az Olympus bemutatja az E-M5 Mark III fényképezőgéphez régóta várt ED 12‑45mm F4 PRO objektívvel kiegészülő kitjét – és a videók készítéséhez optimalizált Movie Kit-et

2020. május 15., Hamburg – Az Olympus pár hete mutatta be a világ legkompaktabb és legkönnyebb nagy teljesítményű standard zoom objektívjét, az M.Zuiko Digital ED 12‑45mm F4 PRO modellt.*
Az ugyancsak kompakt méretű és könnyű OM-D E-M5 Mark III fényképezőgéppel együtt használva szinte páratlan mobilitás érhető el lenyűgöző képminőség mellett. A rendkívül népszerű és hatékony időjárásállóságot biztosító tömítésrendszernek köszönhetően a kit bármilyen időjárási körülmények esetén használható marad. Ez az ideális kombináció kit formájában már május közepétől elérhető – mindenkinek, aki profi képminőséget szeretne különösen praktikus méretben.

Az új OM-D Movie Kit az E-M5 Mark III kamerával és az LS-P4 hangrögzítővel ideális választás videósok, vloggerek, youtuberek számára, akik csúcsminőséget szeretnének praktikus, könnyedén hordozható kivitelben. A kit alapja a sokoldalú E-M5 Mark III kamera, mely csúcsteljesítményű autofókusz rendszerével, kiváló képstabilizátorával és “OM-D Movie” funkciójával kínál gazdag kreatív lehetőségeket a videósok számára. A készletben találjuk a nagylátószögű M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0 objektívet, valamint az Olympus LS-P4 lineáris PCM hangrögzítőt, mely kiváló hangfelvételek készítését teszi lehetővé – mindent a gondtalan, minőségi filmkészítés szolgálatában.

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méretű és súlyú Olympus és M.Zuiko rendszer legnagyobb előnye a kiváló hordozhatóság. A nagy felbontású, nagyteljesítményű objektívek kínálata és a hatékony képstabilizátor által tűéles, kiváló minőségű videók (és fotók) készíthetők a legkülönfélébb témák esetén is.

A legmodernebb képalkotó technológiák egy rendkívül kisméretű kivitelben – az OM-D E-M5 Mark III e kombináció előnyeit maradéktalanul kínálja, így tökéletes választás minden utazó vlogger számára.

OM-D E-M5 Mark III 12‑45mm F4 PRO kit
Egy kompakt méretű és könnyű objektív a legkülönfélébb feladatokhoz
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló minőségéről és jellemzőiről ismert. Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét* érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk.

Lenyűgöző makró felvételi lehetőségek
Az M.Zuiko ED 12-45 mm F4.0 PRO-val intenzív makró-élmény élhető át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zoomtartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking ****, funkció, mely egyetlen képet készít – még a fényképezőgépben – a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből.

A tökéletes páros
Az új, sokoldalú standard zoom objektív ideális megoldást kínál mindenkinek, akik csúcsteljesítményt keresnek a lehető legkisebb felszerelés mellett. Az objektív tökéletesen illeszkedik az OM-D E-M5 Mark III fényképezőgép jellemzőihez – mely ugyancsak sokoldalú, kompakt méretű és könnyű. Időjárásálló kivitele, nagyteljesítményű képstabilizátor rendszere és kiváló autofókusz képességei mellett többféle felvételi lehetőségeket is kínál, így a briliáns képminőség és a kreatív feladatok megvalósítása a fotósok és videósok számára egyaránt adott.

OM-D Movie Kit
Minden videós ismeri a hang, a hangminőség fontosságát. Az Olympus
LS-P4 hangrögzítő kiváló kiegészítője az E-M5 Mark III kamerának – segítségével Hi-Res hangminőség érhető el.

Az Olympus Movie Kit ideális választás a törekvő videósok számára
Fejlett képalkotó technológia egy rendkívül kompakt méretű kamerában – valamint egy csúcsminőségű, nagylátószögű objektív a mai filmkészítők igényeinek megfelelő, sokoldalú használhatóság biztosítására
Kategóriájának egyik legkönnyebb és legkisebb méretű nagylátószögű kitjeként az OM-D E-M5 Mark III / M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0 bárhová gondtalanul elvihető, így nem maradhatunk le egyetlen témáról sem.
A kamerába épített 5-tengelyes képstabilizátornak köszönhetően a mozgóképek még tisztábbak és tűélesek lehetnek – a gép nem kívánt bemozdulásainak hatékony kiküszöbölése által.
Az Olympus rendkívül precíz, 121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség-érzékelős autofókusz rendszere a különleges MSC (Movie & Still Compatible – álló és mozgóképek készítéséhez is kiváló) mechanizmusának előnyeit maradéktalanul kihasználja: a megfelelő M.Zuiko objektívekkel gyors és csendes élességállítást, illetve az „ugráló” fókusz problémájának kiküszöbölését biztosítja, így – a fókusz elvesztésének kockázatát megszüntetve – éles, kiváló minőségű végeredményt biztosít szinte minden helyzetben és környezetben.
Az E-M5 Mark III forgatható LCD érintőkijelzőjével az alkotók minden helyzetben teljes mértékben ellenőrizhetik a kompozíciót és a hátteret – valamint a legfontosabb beállításokat gyorsan és a lehető legegyszerűbben elérhetik a vezérlőpanel funkcióin keresztül, még selfie készítés, vagy nagyon alacsony, illetve magas látószögből dolgozva is.
Az E-M5 Mark III és az Olympus ugyancsak népszerű LS-P4 hangrögzítőjének egyszerű, közvetlen csatlakoztathatósága által a videósok a hangot a filmmel együtt rögzíthetik, vagy akár az utómunka során is kombinálhatják. A teljes kompatibilitás és az egyszerű szinkronizálhatóság garantált, hiszen a kamera és a hangrögzítő együttes működését az Olympus tökéletesre csiszolta.

A kiváló hangzás minden filmet jobbá tesz: az Olympus LS sorozat tiszta, ragyogó hangokat biztosít a videofelvételekhez
Az Olympus LS sorozat kompakt, karcsú kiviteléről és rendkívüli hangminőségéről híres. A CD-nél is jobb minőséget az akár 20Hz – 20kHz frekvenciatartományban rögzíthető hangfelvételeknek, illetve az LS-P4 által biztosított gazdag sztereóhangzásnak köszönhetjük.
Ha komoly hangerőt kell megzabolázni, a 120dB (SPL) hangnyomásig torzításmentes felvétel mellett az Olympus híres zajkioltó rendszere is játékba kerül.
A közel tökéletes – 96 kHz/24-Bit – mintavételre is képes, kiváló funkciókat kínáló LS-P4 PCM, FLAC, illetve MP3 hangfelvétel készítését***** (és lejátszását) teszi lehetővé. A csúcsminőségű hangrögzítés mellett rendkívül egyszerű kezelhetőséget és sokoldalú használhatóságot garantál – így ideális társ az utazó videósok számára is.
Az LS-P4 legújabb, 1.10 verziószámú firmware-frissítésével érkezett a Slate Tone funkció, mely a hangfájlok szerkesztését és a videókhoz történő szinkronizálását teszi egyszerűbbé – az új Test Tone pedig a felvételi szint optimális beállításában segít. Az Olympus Workspace Version 1.3 használatával a rögzített videofelvétel-hang a Slate Tone funkciónak köszönhetően egyszerűen cserélhető a hangrögzítővel felvett Hi-Res minőségű hanganyagra.

A kit részét képező JobyGorillaPod és további kiegészítők a videósok számára sokoldalú használhatóságot és kényelmet biztosítanak – akár a következő szintre lépéshez!
Az E-M5 Mark III kamera, a csúcsminőségű 12mm nagylátószögű objektív, a napfény okozta erős kontrasztoktól és becsillanásoktól védő fém napellenző, valamint az Olympus LS-P4 hangrögzítő mellett az új Movie Kitben több hasznos kiegészítőt is találhatunk – például egy JobyGorillaPod állványt, melynek köszönhetően szinte bármilyen felületre biztonságosan helyezhetjük el kameránkat.
Ha a videofelvételhez hangrögzítőt is használunk, az LS-P4 különálló eszközként, vagy a tartozék Olympus SM2 adapter, illetve az Olympus KA335 3.5mm kábel használatával a kamerához közvetlenül rögzítve, annak kiváló minőségű, sokoldalú mikrofonjaként is alkalmazható – így a szinkronizálás művelete megspórolható az utómunkánál. A mellékelt szélfogó a szél zúgásának zavaró hangjától véd kültéri felvételeknél.

További információ az Olympus kamerákkal és hangrögzítőkkel történő videofelvétel-készítésről: www.olympus.eu/video_sound.

Elérhetőség / árak
Az új OM-D 12‑45mm F4 PRO kit május közepétől 589.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron kapható. Az OM-D Movie Kit már most, 729.990. HUF ajánlott fogyasztói áron** elérhető. Az OM-D fényképezőgép és M.Zuiko objektív is ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható****** – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk:
http://my.olympus.eu

Ajánlott (opcionális) kiegészítők
Az OM-D E-M5 Mark III teljesen kompatibilis az Olympus Mikro-NégyHarmad szabványú M.Zuiko objektívjeinek és további kiegészítők igencsak széles választékának kínálatával – a pontosan méretre szabott tokoktól, elektronikus vakuktól kezdve az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

OM-D E-M5 Mark III 12‑45mm F4 PRO kit:

 • Tökéletes választás a mobilitás biztosítására
 • Ajánlott fogyasztói ár: 589.990.- HUF

OM-D Movie Kit:

 • A tökéletes választás minden vlogger / videós számára
 • A kit már kapható, 729.990.- HUF** ajánlott fogyasztói áron

OM-D E-M5 Mark III kiemelt jellemzők:

 • Rendkívül könnyű és kompakt kivitel a sokoldalú felvételkészítés és kiváló hordozhatóság érdekében
 • 20.4 MP Live MOS szenzor kivételesen hatékony pormentesítő technológiával
 • 121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség-érzékelős autofókusz-rendszer
 • TruPicVIII képprocesszor villámgyors feldolgozási idővel és válaszidővel
 • Vázba épített, kompakt 5-tengelyes képstabilizátor (IS) rendszer a nem kívánt kameramozgások hatásainak hatékony kiküszöbölésére – akár 6,5 fényérték lépésnyi kompenzációval***
 • “OM-D Movie” videofelvétel opciók: 4K és C4K, állítható erősségű képstabilizátor funkció, nagy,120 fps sebességű felvételkészítés FullHD felbontás mellett, mikrofoncsatlakozó
 • Beépített Wi-Fi és Bluetooth a felvételek okostelefonra, illetve tabletre történő egyszerű és gyors átviteléhez
 • Időjárásálló váz

M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelt jellemzők:

 • A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje fix rekeszértékkel *
 • Egyedülálló mobilitás és a híres időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer – felvételkészítés bárhol és bármikor
 • Konstans F4 rekesz
 • Gyors és pontos élességállítás mozgó téma esetén is
 • Lenyűgöző makró felvétel a legkisebb témák esetében, illetve fantasztikus mélységélességgel
 • Méretek: legnagyobb átmérő: Ø63,4 mm x hosszúság: 70 mm
 • Tömeg: kb. 254 g

Olympus LS-P4 kiemelt jellemzők:

 • Hi-Res Audio felvételi mód a CD-nél is jobb minőségű hangfelvételekhez
 • Akár 120dB (SPL) hangnyomás esetén is torzításmentes felvétel
 • Akár 20Hz – 20kHz frekvenciaátvitel a beépített mikrofonokkal
 • Audio Limiter a kiugróan magas hangok felvétele ellen
 • Zoom Microphone üzemmód távoli hangforrás esetén

Az OM-D E-M5 Mark III 12‑45mm F4 PRO kit tartalma:

 • OM-D E-M5 Mark III váz
 • M.Zuiko Digital ED 12‑45mm F4 PRO objektív

Az OM-D Movie Kit tartalma:

 • OM-D E-M5 Mark III kamera az OM-D Movie funkciók minden előnyével
 • M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0 objektív és LH-48 napellenző
 • Olympus LS-P4 lineáris PCM hangrögzítő High-Res minőségű hangfelvételekhez
 • JobyGorillaPod 500: kisméretű, flexibilis állvány, mely mindenféle felületen stabil tartást biztosít
 • SM2 adapter a kamera zajainak és vibrációinak kiküszöbölésére, valamint egy KA335 3,5mm audiokábel (mindkét kiegészítő a kamera és a hangrögzítő csatlakoztatásához szükséges)
 • Szélfogó kültéri felvételekhez

* 2020. február 12-i adatok alapján. A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje, fix rekeszértékkel
** Ajánlott fogyasztói ár
*** M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel, f=100mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott exponálógombnál: kikapcsolva, képfrissítés: nagy sebesség. CIPA szabvány szerint, 2 tengelyen nézve (Yaw és Pitch).
**** Támogatott fényképezőgépek: OM-D E-M1 Mark III. Firmware frissítés szükséges lehet a következő fényképezőgép típusok esetén: OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark II, és OM-D E-M5 Mark III
***** 96 kHz/24-Bit: csak PCM, illetve FLAC formátumú felvételek készítésekor érhető el
****** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal