Beépített fókuszmotoros E-A adaptert dob piacra a Sony

0

A Sony októbertől kezdi értékesíteni az LA-EA5 jelű új objektív-adapterét, amely Sony E bajonettes tükör nélküli fényképezőgépeken teszi használhatóvá a régebbi és újabb Sony A bajonettes objektíveket.

Az adapter érdekessége, hogy beépített fókuszmotorral rendelkezik, így azokkal az objektívekkel is elérhető lesz az autofókusz, amelyek nem rendelkeznek fókuszmotorral, ilyen pl. a Zeiss Sonnar T* 135mm f/1,8 ZA és a Planar T* 85mm f/1,4 ZA (ezeket korábban a vázba épített fókuszmotor hajtotta, mint a Nikon régebbi DSLR-jeinél). Ez első körben a az Alpha 7R IV (v1.20 firmware-től) és Alpha 6600 (v1.10 firmware-től) MILC-ekkel lesz használható.


A Sony ígérete szerint az újabb MILC-ekkel akár 11 kép/mp-es sorozatokat is rögzíthetünk SSM és SAM meghajtású objektívekkel, követő fókusszal. Az adapter támogatja a fázis-különbség alapú fókuszt, a szemfelismerést, valamint az arc és állatfelismerést is a Sony Alpha 7 III, 7R III, 7R IV, 9, 9 II, 6100, 6400 és 6600 vázakkal.

A Sony LA-EA5 ára 300 euró lesz.

Sajtóközlemény:

Sony LA-EA5: A-bajonettes objektívadapter E-bajonettes fényképezőgépekhez

Kompakt objektívadaptert dob piacra a Sony elegáns, hengeres kivitelben, melynek segítségével az A-bajonettes objektívek felhasználói is élvezheti a legújabb E-bajonettes fényképezőgépek által kínál kiemelkedő AF-teljesítményt.

E-bajonettes fázisérzékeléses AF A-bajonettes SSM, SAM objektívekhez

Ez a fejlett közgyűrű lehetővé teszi az A-bajonettes SSM és SAM objektívek használatát a legújabb E-bajonettes vázakkal, teljes mértékben támogatva a széles fókuszsík-fázisérzékeléses AF-et, beleértve a témafelismerő funkciókat, mint például a valós idejű Eye AF (embereknél és állatoknál) és a valós idejű követés.

AF/AE-követés 11 képkocka/mp-ig SSM és SAM objektíveknél

A legújabb E-bajonettes fényképezőgépekkel ez a közgyűrű kompatibilissé teszi az A-bajonettes SSM és SAM objektíveket az E-bajonettes vázak AF/AE-követésével, akár 11 képkocka/mp-es sorozatfelvételnél is.

Pontos AF és AF/AE-követés SSM, SAM és motor nélküli objektíveknél
Az LA-EA5 támogatja az összes A-bajonettes objektívet, pl. Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA és Planar T* 85 mm F1.4 ZA, melyekben nincs belső motor. Támogatja a fókuszsík-fázisérzékeléses AF-et, valós idejű Eye AF-et (embereknél és állatoknál), valós idejű követést és folyamatos AF/AE-követést akár 11 képkocka/mp-ig.

Kompakt, hengeres kialakítás és kényelmes kezelés
Az újonnan kifejlesztett, kompakt AF-egység és blende egy karcsú, nagy teljesítményű, hengeres közgyűrűben található. A közgyűrű illeszkedik az A-bajonett átmérőjéhez, így semmi sem lóg ki a bajonett alján kompakt E-bajonettes váz használata esetén, így kényelmes tartani és kezelni akkor is, ha a fényképezőgép függőleges markolaton van.