Nagyot esett a Nikon Z 5 ára!

    0

    A Nikon augusztusban jelentette be a legújabb tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépét, a Nikon Z 5-öt, amelyet már mi is kipróbáltunk. A gép alapvetően tetszett, de az ár kicsit erősnek tűnt, tekintve, hogy a komolyabb képességű Z 6 egy profi objektívvel került annyiba, mint a Z 5 a belépő kategóriás kitobjektívvel.

    Valakik, valahol ugyanezt érezhették, ugyanis míg szeptember 2-án mindenhol 700 ezer Ft volt a Z 5 és a Nikkor Z 24-50mm f/4-6,3 objektív kit, tegnapra az ár több hivatalos forgalmazónál is 620 ezer Ft alá csökkent.
    Ugyanakkor a külföldi árak kvázi változatlanok, legalábbis Ausztriában és Németországban nincs látványos árcsökkenés. Ez pedig arra utal, hogy nagy valószínűség szerint a hazai importőr változtatott az áron.
    Még egy dolgot lenne jó látni, mégpedig azt, hogy a hazai boltokban is elérhető legyen a kit mellett a csak Nikon Z 5 váz. Kérdés, hogy ha 620 ezer Ft-ért árulják a kitet, akkor kb. mennyi lehet majd a váz önmaga. Viszonyításképpen: a Nikon Z 6 váz jelenleg 530-550 ezer Ft, azaz mindenképpen ez alá kell bemenjen a Z 5 ára, hogy reális legyen.
    Talán pár hét és erre is fény derül!