Megjelent a Sony Alpha 7C: a világ legkisebb szenzorstabis full-frame MILC-e

0

A Sony tovább bővítette Leica kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli Alpha fényképezőgép szériáját és bejelentette az Alpha 7C modellt, amely a világ eddigi legkisebb full-frame szenzoros MILC-e, amely szenzorstabilizálással is rendelkezik. Gyakorlatilag méreteit tekintve kisebb lett, mint az APS-C szenzoros Alpha 6600 és tömege is mindössze 1%-kal haladja meg.

A Sony Alpha 7C teljes értékű fényképezőgép és vlogger kamera, 36×24 mm-es képérzékelője 24,2 Mpixel felbontású, amelynek érzékenységét ISO100-51.200 között állíthatjuk, vagy akár ki is terjeszthetjük ISO50-204.800 tartományra. Az Alpha 7C támogatja a 16 bites feldolgozást és a 14 bites RAW fájlok mentését.
A gép továbbfejlesztett autofókuszt kapott, amely hatékonyabb témakövetést ígér. 693 fázis-különbség érzékelő képpontja a teljes képmező 93%-át fedi le, ezt 425 kontraszt érzékelő AF mező egészíti ki. A témakövetés és AF indítás immár valamely programozható gomb funkciójának is megadható.
A szokásos arcfelismerés és szemfókuszon túl az Alpha 7C képes felismerni az állatokat is, illetve ezeknél is alkalmazható szemfelismerés és a szemre történő automatikus élességállítás.
Az AF rendszer érzékenységére -4 Fé-et adott meg a gyártó (f/2 fényerejű objektívvel, f/2,8 fényerőre vonatkoztatva az AF érzékenység -3 Fé).

A kis méret ellenére nem maradt le a gépről az elektronikus kereső sem, azt a hátsó rész bal felső sarkába helyezték. Az OLED EVF 2,35 millió képpont felbontású, igaz, a keresőkép viszonylag kicsi, a gyártó 0,59×-es nagyítást adott meg.

Sorozatsebesség tekintetében is jól teljesít az Alpha 7C, hiszen akár 10 kép/mp sebességű sorozatot is készíthetünk, 115 RAW képig. Kereső, illetve LCD sötétedés nélküli ún. LiveView sorozat 8 kép/mp-cel készülhet, ebben a módban könnyebben követhető le a mozgó téma a képmezőn, hiszen nincs zavaró elsötétedés a kijelzőn, amikor nem látnánk, hogy hol található éppen a téma.

Nem maradt és nem maradhatott ki a fejlett videós képesség sem a gépből. Kis méretének és kihajtható, elforgatható 3″-os hátsó kijelzőjének köszönhetően remekül használható videoblogolásra, ehhez pedig 4k UltraHD videófelbontást, Hybrid Log Gamma és S-Log/S-Gamut profilú videómentést, 120 kép/mp frissítésű Full HD slow-motion lehetőséget, mikrofon és fejhallgató csatlakozót is kínál az Alpha 7C.

Az új, kis méretű géphez egy kis méretű, összecsukható kialakítású objektívet is fejlesztett a japán gyártó. A Sony FE 28-60mm f/4-5,6 az eddigi legkisebb standard zoomobjektív, tömege csupán 167 gramm. Az optikai rendszerben 3 aszférikus tagot is használtak a saroktól-sarokig tartó remek képminőség elérése érdekében. Az időjárásálló szigetelésekkel is ellátott objektív 30 cm-es közelponttal rendelkezik, így közeli képek, vagy videók készítésére is alkalmas. Lineáris léptetőmotoros fókuszmeghajtása révén csendes és gyors élességállítás érhető el, még videófelvétel során is.

Az új objektív mellett egy új kisvaku is megjelent a Sony kínálatában, a HVL-F28RM a korábbi HVL-F32M-nél is 12%-kal kisebb méretű és 7%-kal könnyebb. A felfelé hajtható fejjel rendelkező, időjárásálló szigetelésekkel bíró vaku 28-as kulcsszámú (ISO100, méter), s alkalmas rádióvezérlésű több vakus rendszerben való használatra is. Működtetéséhez két AA méretű elem, vagy akkumulátor használható.

A Sony Alpha 7C októbertől lesz kapható fekete és ezüst színben, ára 2100 euró lesz. A vázat és a Sony FE 28-60mm f/4-5,6 objektívet is tartalmazó kit 2400 euróba kerül majd. Az objektív külön 2021-től lesz kapható 500 euróért. A Sony HVL-F28RM vaku télen kerül piacra, ára 280 euró lesz.

A Sony Alpha 7C főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: full-frame méretű (35,6 x 23,8 mm), 24,2 Mpixel effektív felbontású hátsó megvilágítású BSI CMOS szenzor
 • 5 tengelyes szenzorstabilizáció
 • időjárásálló váz
 • ISO100-51200 érzékenység 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO50-204800-ra
 • Objektív csatlakozás: E bajonett (FE objektívek)
 • hibrid fókuszrendszer, 693 fázis-különbség érzékelő és 425 kontraszt érzékelő fókuszpont a képérzékelőn, a képmező 93%-án
 • -4 Fé fókusz érzékenység (f/2 objektívvel, f/2,8-ra vonatkoztatva -3 Fé)
 • 2,36 millió képpontos OLED elektronikus kereső, 0,59×-es nagyítással, 100% lefedettséggel
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • redőnyzár és elektronikus zár is elérhető (csendes mód)
 • max. 1/4000 mp-es zársebesség redőnyzárral, 1/8000 mp elektronikus zárral
 • RAW formátum támogatása
 • max. 10 kép/mp sorozat sebesség
 • LCD: 3″-os, kihajtható, elforgatható, érintésérzékeny, 921.600 képpontos
 • 3840×2160 pixeles (4k Ultra HD) videórögzítés 24, 25 vagy 30 kép/mp frissítéssel, XAVC S kodekkel, 100 Mbps bitrátával
 • 1920×1080 pixeles (Full HD) slow-motion akár 120 kép/mp-cel, 100 Mbps bitrátával
 • time-lapse felvétel
 • Hibrid Log Gamma támogatás
 • S-Log és S-gamut mentési lehetőség
 • sztereó beépített mikrofon
 • fejhallgató és mikrofon csatlakozó
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely, UHS-II kompatibilis
 • beépített Wi-Fi, Bluetooth és NFC adapterek
 • NP-FZ100 Li-ion akkumulátor (740 kép egy feltöltéssel, LCD használata mellett, CIPA ajánlású mérés szerint)
 • Super-Speed USB3.2 Type C és micro HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatja az Alpha 7C fényképezőgépet és új zoomobjektívjét, amelyek a világ legkisebb és legkönnyebbi full-frame kamera rendszerét alkotják

Továbbá bejelentették a legújabb HVL-F28RM kompakt vakut is

A Sony a mai napon számos új eszközt jelentett be lenyűgöző képalkotási kínálatában – többek között a legújabb, Alpha 7C full-frame kamerát (ILCE-7C modell), az FE 28-60mm F4-5.6 (SEL2860 modell) zoomobjektívet és a
HVL-F28RM vakut.

Az Alpha 7C a világ legkisebb és legkönnyebbii full-frame váza, kompromisszumok nélküli teljesítménnyel, fejlett autofókusszal, nagy felbontású 4K videórögzítési lehetőségekkeliii és sok más egyéb funkcióval. A világ legkisebb és legkönnyebbiv FE 28-60mm F4-5.6 zoomobjektívvel párosítva minden korábbinál szélesebb körű lehetőségeket biztosít, mivel a full-frame képalkotás erejének csökkenése nélkül biztosít maximális hordozhatóságot és sokoldalúságot a felhasználók számára. A HVL-F28RM vaku lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiemelkedő tömörséggel és intelligens fényerősség-szabályozással bővítsék a fényképezés nyújtotta önkifejezési lehetőségeket.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy ügyfeleink igényei alapján a lehető legjobb eszközöket alkossuk meg” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing-igazgatója. „Az új Alpha 7C fényképezőgép és az FE 28–60 mm-es F4–5.6-os zoomobjektív egy vadonatúj kivitelben foglalja magában a legfejlettebb képalkotási technológiánkat, melynek eredménye a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame fényképezőgépe és objektívje. Az új termék lehetőségeket teremt az alkotók számára, hiszen mostantól bárki a zsebében hordozhatja a full-frame rendszer kompromisszumok nélküli erejét.”

Új Alpha 7C: Kompromisszumok nélküli full-frame teljesítmény kompakt kivitelben
Az új Alpha 7C elképesztően könnyű és kompakt kialakításában ötvözi a Sony full-frame képminőségét, fejlett AF képességeit és sokoldalú videófelvételi funkcióit. Az új kamera 24,2 megapixeles (hozzávetőleges érték) 35 mm-es full-frame, hátsó megvilágítású Exmor R ™ CMOS érzékelővel és BIONZ X™ képfeldolgozó motorral rendelkezik, amelyek nagy érzékenységet, kiemelkedő felbontást, 15 lépcsős széles dinamikatartományt és nagy sebességű adatfeldolgozást kínálnak.

Az Alpha 7C mindössze 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm nagyságú és mindössze 509 g tömegű. Mérete és súlya hasonlatos az APS-C fényképezőgépéhez , hiszen súlya csak 1%-kal nagyobb, mint az Alpha 6600. Az Alpha 7C a világ legkisebb és legkönnyebb kompakt vázával rendelkeziki, mely korszerűsített 5-tengelyes beépített stabilizáló rendszerrel, korszerűsített redőnyökkel rendelkezik és monokokk konstrukcióval látták el, amelyet gyakran használnak a személygépkocsik és repülőgépek karosszériájában. Az Alpha 7C még ebben a kompakt karosszériában is ötlépéses stabilizációs hatást kínál, amely állvány használata nélkül is gyönyörű képek elkészítését teszi lehetővé. Továbbá a nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátor elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy az iparágban vezető teljesítményként az LCD-monitor használatával 740 képet , a képkereső használatával pedig 680 képet készítsenxi – így ideális választás hosszú fotózásokhoz.

Kiemelkedő full-frame képminőség
A Sony új Alpha 7C ötvözi a nagy felbontást és az alacsony zajszintet a kiváló képminőségért, minden érzékenység mellett, lenyűgöző képminőséget kínálva a felhasználónak mindennapi fényképezéshez és filmezéshez, például természet, portré, sport, utcai fényképezés esetén. A szabványos ISO 51 200-ig terjed, gyenge fényviszonyok és alacsony zajszint esetén pedig 50 és 204 800 között bővíthető . Az Alpha 7C támogatja a 16 bites feldolgozást és a 14 bites RAW kimenetet is a természetes fokozatosság érdekében.

Fejlett autofókusz
Az AI által vezérelt funkciók segítségével az Alpha 7C valós idejű követése képes folyamatosan és pontosan fókuszban tartani az alanyt, miközben az exponálógomb félig lenyomva van. Ezenkívül a „Tracking On + AF-On” funkció mostantól hozzárendelhető egy egyedi billentyűhöz és egyszerre aktiválható, miközben az AF-ON gombot megnyomják. Sőt, az alany típusa is kiválasztható az érintőképernyő segítségével, amikor a „Touch Tracking” funkció be van kapcsolva a menüben – a funkció állóképekhez és filmekhez egyaránt elérhető. Az Alpha 7C autofókusz funkciói a valós idejű Eye AF-et is tartalmazzák az emberi és az állati szemekhez egyaránt a gyors és pontos fókusz elérése érdekében . A valós idejű követés (miközben az „Face/Eye Priority in AF„ funkció be van kapcsolva”) emberi alany esetén az alany szemét és arcát valós időben, rendkívül nagy pontossággal érzékeli és rögzíti.

Az Alpha 7C széles, gyors, megbízható autofókuszt biztosít, amely azonnal rögzíti az alanyt, anélkül, hogy elveszítené a fókuszt, ennek köszönhetően a képterület körülbelül 93%-át lefedő 693 pontos fókusz-sík fázisérzékelő AF-rendszernek, további 425 kontraszt- érzékelési pontjának köszönhetően pedig még forgalmas környezetben is biztosítja a megbízható fókuszt.

Az Alpha 7C emellett folyamatos felvételt tesz lehetővé akár 10 képkocka/ másodperc sebességgel az AF / AE (automatikus expozíció) funkció, az újonnan kifejlesztett redőnyegység és a kifinomult képfeldolgozó rendszer használatával. Élő nézet üzemmódban folyamatosan, akár 8 képkocka/másodperc sebességű rögzítésre is képes, a kereső minimális késleltetése mellett az egyszerű, stabil képkockák készítése lehetséges, még az alany folyamatos mozgása esetén is. Az Alpha 7C kb. 223 JPEG (Fine L) kép, 115 tömörített RAW kép vagy 45 tömörítetlen RAW kép rögzítését teszi lehetővé egyetlen sorozatfelvétellel , és rendkívül megbízható AF pontosságot biztosít EV-4 világításig . Ezek a funkciók megkönnyítik a gyorsan mozgó objektumok abszolút pontos rögzítését.

Bővített videó képességek
A full-frame teljes képpontos kiolvasása pixelek összekapcsolása nélkül lehetővé teszi a 4K videóhoz (QFHD: 3840 x 2160)iii szükséges adatmennyiség több mint kétszeresének rögzítését, melyekből felskálázással kiváló minőségű 4K felvételeket készíthetők kivételes részletességgel és mélységgel. Ezenkívül az Alpha 7C támogatja a HDR (HLG ) és az S-Log / S-Gamut profilokat, a lassú és gyors mozgást, a nagy sebességű full HD felvételt 120 képkocka/másodperc iii sebességgel és más speciális funkciókat a kivételes, kiváló minőségű videofelvételek készítéséhez.

Továbbá az Alpha 7C valós idejű Eye AF (emberi) funkcióval rendelkezik videofelvételek esetén. A készülék nagy pontossággal és megbízhatósággal automatikusan követi az alanyt, hogy az operatőr a fókuszálás helyett a tartalomra koncentrálhasson. A felhasználók az AF átmeneti sebességét hét beállításban, az AF fókuszváltási érzékenységét pedig öt beállításban testreszabható. A Touch Tracking funkció elérhető a filmfelvételek készítéséhez is.

Az Alpha 7C oldalt nyitható, változtatható szögű LCD-monitorral rendelkezik, amely megkönnyíti a szelfik, a felső állású, illetve a földi felvételek készítését vagy bármit, amit a felhasználó igényel. A MOVIE gombot a kamera tetejére helyezték, így könnyebben kezelhető szelfi módban történő felvétel közben. Ezenkívül az Alpha 7C kiváló minőségű hangot is rögzít, hogy összhangban legyen a kép kiemelkedő minőségével, és harmonikus, kiváló minőségű videókat szolgáltathasson. A fényképezőgép Multi Interface (MI) vázába került a digitális audio interfész, amely lehetővé teszi az ECM-B1M Shotgun mikrofon vagy az XLR-K3M XLR adapterkészlet csatlakoztatását a digitális audiojelek bemenetéhez közvetlenül az MI vázba a tisztább hangfelvételek érdekében. A MI egyéb váztartozékaihoz hasonlóan sem kábelekre, sem akkumulátorokra nincs szükség, ami korlátlan szabadságot biztosít az Alpha rendszeren végzett filmfelvételhez. Fejhallgató és mikrofoncsatlakozó is rendelkezésre áll a rögzített hang pontos monitorozásához, és a kamerán függőleges irányban készített filmanyagok metaadatai lehetővé teszik, hogy az okostelefonra történő átvitel után a felvételeket portré módban is lejátszhatók és szerkeszthetők legyenek.

A megbízható működésre tervezve
Az új Alpha 7C-t a felhasználók igényeinek figyelembevételével alakították ki. Az érintőpanel egy nagyképernyős, 3.0-ás típusú érintés által vezérelt, hozzávetőlegesen 921 ezres pont felbontású LCD-monitor, amely optimális láthatóságot biztosít még az erőteljes kültéri fényviszonyok mellett is, illetve támogatja az érintési műveleteket. Az Alpha 7C a nagyjából 2,35 megadottal rendelkező XGA OLED Tru-Finder™ EVF mellett egy kiváló minőségű, továbbfejlesztett nézetmóddal bővült, mely finomabb, természetesebb részleteket biztosít. Az Alpha 7C olyan funkciókat kínál, melyek a felvétel közben és azt követően egyaránt leegyszerűsítik a működést, ilyen például az Fn gomb testre szabása és még sok más funkció. Az eszköz por- és nedvességálló, annak érdekében, hogy a kihívást jelentő környezetben is gondtalanul működhessen.

A munkafolyamatok leegyszerűsítésének érdekében az eszközt Wi-Fi-kompatibilis, vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal látták el a kényelmes megosztás, megtekintés vagy mentés céljából, ez pedig lehetővé teszi a képek és filmek közvetlen átvitelét okostelefonokra vagy tabletekre. A hagyományos 2,4 GHz-es sáv mellett a 11ac szabvány támogatása lehetővé teszi az 5GHz-s sávon (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) történő átvitelt, mindezt annak érdekében, hogy a felhasználók stabil és nagy sebességű átvitelre legyenek képesek, alacsony interferenciával. Egy USB Type-C® csatlakozó is megtalálható az eszközön, amely támogatja a SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) funkciót, ez az újítás a képek gyors átvitelét eredményezi a számitógép távoli fényképezését és a tápegység külső, mobil akkumulátorokból történő ellátását.

Új, FE 28-60mm-es F4-5.6: A világ legkisebb és legkönnyebb teljes képmezős nagyító lencséje, magas képminőséggel
Az új FE 28-60mm F4-5.6 eszköz a világ legkisebb és legkönnyebbiv kialakítását kínálja hagyományos zoomobjektívével, nagy optikai teljesítményt nyújtva, mely a kép egészén teljes képmezős, nagy felbontású ábrázolást eredményez. A három aszférikus lencseelem optimális elrendezése a teljes nagyítási tartományban hatékonyan nyomja el az esetleges aberrációkat, és biztosít nagy felbontást saroktól sarokig. A minimum 30 centimétertől 45 centiméterig terjedő fókusztávolságnak köszönhetően közeli képek készítésére is adott a lehetőség, így az eszköz tökéletes mindennapi használatra és vlogolásra is, kézi stabilizátor és fogantyú használata esetén is.

Az FE 28-60mm F4-5.6 egy 167 grammos, 66,6×45 mm átmérőjű, mechanikus és optikai szempontból optimális kialakítású eszköz, mely a páratlan tömörség és a könnyedség elérésének érdekében egy visszahúzódó szerkezettel is fel lett szerelve, melynek köszönhetően a felhasználók számára mindig biztosított a könnyed hordozhatóság. A hétköznapi fényképek készítésétől egészen a díszletek, portrék és az utazások felvételéhez ideális objektív bármilyen típusú, menet közbeni rögzítésre alkalmas, akár a legkülönbözőbb környezetben is. Az Alpha 7C-vel párosítva a két eszköz kompromisszumok nélküli, teljes képmezős teljesítményt biztosít a világ legkisebb és legkönnyebb teljes képmezős kamerájának és objektívrendszerének köszönhetően. Kompakt mérete és könnyű súlya ellenére az FE 28-60mm F4-5.6 por- és nedvességállóxxii, és kompatibilis számos 40,5 mm-es szűrővel is.

Az FE 28-60mm F4-5.6 gyors és rendkívül pontos autofókusszal rendelkezik, mely lehetővé teszi a valós idejű követést és a valós idejű Eye autofókuszt, mindezt a lineáris motor használatával. A Sony fejlett AF-képességei mellett az FE 28-60mm F4-5.6 belső fókusz kialakítással rendelkezik, vagyis a fókuszmozgás a közeli felvételek rögzítésénél sem változtatja meg az objektív hosszát, ezáltal biztosítva a felhasználók számára a sokszínű tartalmak gyártását, akár hétköznapi videókészítésről, akár kényelmes vlogolásról van szó.

HVL-F28RM: Az új, arcfelismeréssel és fényintenzitás vezérléssel párosított kompakt vakuv
A HVL-F28RM egy kompakt vaku, melyet a Sony tükör nélküli kompakt, könnyen kezelhető fényképezőgépeihez alakítottak ki a megbízható, stabil teljesítmény elérésének érdekében, melyet csak egy eredeti Sony termék képes biztosítani. A HVL-F32M-hez képest a HVL-F28RM 12%-kal kisebb térfogatú, illetve 7%-kal könnyebb. Ez a kompakt, egyszerűen használható vakuegység azokat a képességeket és megbízhatóságot biztosítja, mely mind a professzionális és a haladó tartalomgyártók igényeit egyaránt kielégíti.

A HVL-F28RM egyenletes GN28 fénykibocsátást, optimalizált fényeloszlást és folyamatos vakuteljesítményt kínál, mely nem szakítja félbe a felhasználó munkafolyamatát, illetve stabil, vezeték nélküli rádiós kommunikációval és multifunkciós vaku rádióvezérléssel is felszerelt. Az új vaku a Sony legújabb technológiai fejlesztését, a kamerás arcfelismerő vakuvezérlő rendszerét használjav. Egy kompatibilis fényképezőgéppel. történő használat esetén az eszköz a tesztalany arcára vetődő fény és a háttérvilágítás közötti egyensúlyt igyekszik megtalálni, valamint pontosan beállítani a fehéregyensúlyt, melynek eredményeként az alany arca természetes, valósághű színben látszik. A vaku kompenzációja, a fényarány, illetve az egyéb, részletes vakuparaméterek a párosított kamera eszközéről irányíthatók . Egy egyéni kamerakulcs használatának köszönhetően lehetőség van az eszköz vaku paramétereinek előhívására is, így különböző módosítások is lehetségesek a fényképezőgép keresőjén keresztül. A vakuparaméterek a kamera eszköz kiválasztott nyelvén jelennek meg.

Az újonnan kifejlesztett „Metal Shoe Foot with Rugged Side Frame” funkcióban találhatók meg az eszköz elektromos érintkezői, melyek ütésvédelmi szempontból minden irányból jobb ellenállást biztosítanak. A Multi Interface láb a nagyobb ellenállás érdekében fémből készült. A HVL-F28RM por- és nedvességálló kialakítással rendelkezikxxii. Ha a HVL-F28RM-et az Alpha 7C, az Alpha 7S III, az Alpha 7R IV és az Alpha 9 II készülékekre szerelik és rögzítik, javul a por- és nedvességálló képességük, így az eszköz képes helytállni a kihívást jelentő kültéri környezetekben is.

A HVL-F28RM egyszerű, intuitív működtetéssel rendelkezik, minimális vezérlővel, beleértve a +/- fényszint gombokat, a párosító gombot, a teszt gombot és a zárókart. A visszapattanó alkalmazások számára rengeteg fény áll rendelkezésre. A vaku szöge az egyszerű pozícionálás érdekében igény szerint, kattintásokkal állítható be 0, 20, 40, 60, 80 és 120 fok közé. Amennyiben kompatibilis fényképezőgépre helyezik és párosítják a kamerán kívüli egységgel, az új vaku vezeték nélküli rádióindítóval is rendelkezikxvi, melynek célja a megbízható vakuindítás. Adó/közvetítő egységként használva a HVL-F28RM 5 csoportban maximum 15 vaku vagy vevőegység kezelésére képes, akár 35 méteres távolságban , rendkívüli világitás vezérléssel és sokoldalúsággal. A HVL-F28RM tápellátását két AA (LR6) alkáli vagy NiMH elem biztosítja. Egy új alkáli elempár akár 110 folyamatos vaku energiát szolgáltat. xxix

Elérhetőség
Az új Alpha 7C kompakt full-frame fényképezőgép 2020 októberétől lesz elérhető.

Az FE 28-60mm F4-5.6 zoomobjektív 2021 januárjától lesz elérhető.

Az Alpha 7C-t és az FE 28-60mm objektívet magába foglaló új csomag szintén októbertől lesz elérhető.

A HVL-F28RM vaku 2020 telétől lesz elérhető.

i Kizárólag állóképek készítése esetén.
ii Az akkumulátor és a memóriakártya beleértendő.
iii Az Alpha 6600-hoz képest (Az akkumulátor és a memóriakártya beleértendő)
iv CIPA szabvány szeriint
v Az autofókusszal rendelkező full-frame cserélhető objektíves digitalis kamerák piacán végzett Sony felmérés szerint, 2020. szeptemberéig bezárólag
vi CIPA szabvány szerint.
vii ISO állóképek esetén 50 – 204,800, filmek esetén 100 – 102,400 között bővíthető.
viii “Tracking” a menüben.
ix Kizárólag állóképek készítése esetén.
x Bizonyos alanyok bizonyos helyzetekben meggátolhatják a pontos fókusz elérését.
xi 10 képkocka/másodperc folyamatos “Hi+” módban, és 8 képkocka/másodperc folyamatos “Hi” módban. A maximális sebesség a fényképező beállításaitól is függ.
xii Folyamatos “Hi+” mód. UHS-II kompatibilis SDXC memória kártya szükséges. Sony tesztkörnyezet
xiii ISO 100 ekvivalens, F2.0 objektívvel.
xiv 24p rögzítés esetén. Hozzávetőleg 1.6x 30p rögzítés esetén.
xv HDR (HLG) images can be viewed by connecting the camera directly to a Sony TV that supports HDR (HLG) playback.
xvi Használatához az Imaging Edge alkalmazás 7.2-es vagy frissebb verziója szükséges.
xvii Bizonyos országokban árult verziók esetén kizárólag IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz) vezeték nélküli hálózat elérhető.
xviii 50 mm, ISO 100 esetén, méterben
xix Kompatibilitási információkért látogasson el a Sony támogatói weboldalára
xx Design registration application pending.
xxi Csoportos vaku módban.
xxii Sony belső tesztkörnyezet