Az Atomos Connect bármilyen HDMI kimenetes eszközből webkamerát csinál

0

A koronavírus okozta bezárkózás, zárkózottság miatt egyre népszerűbbek az élő közvetítések, amelyeket a gyártók is igyekeznek elősegíteni. A legtöbb fényképezőgép gyártó már jelentkezett a saját szoftverével, amely bizonyos gépeiknél lehetővé teszi a webkameraként való használatot. Azonban nem minden gépet támogatnak ezek a szoftverek.

Ezt áthidalandó – meg persze a piaci tortából részesülendő – dobta piacra az Atomos a Connect nevű HDMI-USB adapterét, amely bármilyen HDMI forrást képes webkamera forrásnak jelenteni a számítógép felé, így gyakorlatilag az összes HDMI kimenetes fényképezőgép immár használható az élő közvetítések készítéséhez. Egyetlen dolgot kell még szemelőtt tartanunk: ez pedig a tiszta HDMI jelforrás. Sok fényképezőgép – főleg a régebbiek – ugyanis az élőképet úgy adják ki a HDMI kimeneten, mint ahogyan az a hátsó LCD-n látható, azaz ha ott látszanak az expozíciós adatok és egyéb paraméterek, akkor a HDMI kimenetre továbbított jelen is rajta lesz. Ha a gép támogatja a tiszta HDMI kimenetet, akkor lehetővé válik az élőképről eltüntetni ezeket a szöveges paramétereket.

Az Atomos Connect Ultra HD felbontásig támogatja a jelforrásokat, a USB Type A kimenetére pedig Full HD jelfolyamot küld. A képfrissítés akár 60 kép/mp is lehet.

Az eszköz ára csupán 79 euró.