Egy tenyérben elfér a Canon PowerShot Zoom

0

Nehéz eldönteni, hogy egy távcsőként használható ultrazoom fényképezőgépet, vagy egy fotózásra is használható stabilizátoros távcsövet jelentett-e be a Canon, hiszen mindkét kijelentés valószínűleg igaz.

Első ránézésre ugyanis inkább egykezes távcsőnek néz ki a Canon PowerShot Zoom, igaz, a képet nem optikai úton, hanem objektív-szenzor-kijelző párosítással láthatjuk.

A Canon PowerShot Zoom hátulján elektronikus keresőt kínál, amelyben 100mm-nek vagy 400mm-nek megfelelő kisfilmes gyújtótávolsághoz tartozó látószögben nézhetjük meg a környező világot. A remegésmentes kép érdekében az objektívbe optikai stabilizátort is építettek. Az 1/3″ típusú szenzor segítségével 12 Mpixeles JPEG képeket készíthetünk emlékbe, vagy akár FullHD videót is menthetünk micro SD kártyára, maximum 10 perc időtartamban. Az objektív f/5,6, illetve f/6,3 fényerőt kínál.

A működéshez szükséges energiát beépített lítium-ion akkumulátor szolgáltatja, amely 70 percnyi működési időt kínál (150 kép mentése CIPA ajánlású mérés szerint). Az akku töltését USB Type-C csatlakozáson keresztül végezhetjük, akár külső PowerBankról.

A Canon PowerShot Zoom novemberben kerül forgalomba, ára 300 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

Innovatív többcélú szuperzoom kamera, ami közelebb hozza az akciódús pillanatokat
Canon PowerShot ZOOM

2020. október 14. – A Canon ma mutatja be az innovatív koncepción alapuló monokuláris tenyérnyi kis kamerát, amely a PowerShot ZOOM nevet kapta. 100 mm – 800 mm zoom tartományban fényképezhetünk vele, és full HD videókat is készíthetünk. Ideális digitális fényképezőgép, amikor csapatmérkőzésen szurkolunk vagy kirándulunk a természetben.

Nehéz vagy értékes felszerelés helyett ezzel az ügyes, mindössze 145 g súlyú kütyüvel a mozgalmas és látványos élményeket könnyedén megörökíthetjük: a győztes gólt egy fontos meccsen, természetjárás közben egy ritka madarat. A 3 lépéses zoom azonnali optikai és digitális nagyítást tesz lehetővé. 100/400 mm-es optikai gyújtótávolság f / 5.6 és f / 6.3 rekeszen, és a kiterjesztett 800 mm-es ekvivalens digitális zoom segítségével mintegy mini teleobjektívként hozza közel a távoli érdekességeket, akciót. Ergonomikus minimál design, 5 irányítógomb és egyszerű menürendszer teszi lehetővé az egykezes vezérlést, hogy 1080p full HD MP4 videókat vagy 12.1 megapixel képeket örökítsünk meg. A fejlett optikai képstabilizátorral a PowerShot ZOOM távoli témákról is éles képeket készít, és távcsőként is megállja a helyét. Akkumulátora két órán belül feltölthető 100%-ra és sokáig bírja.

A Canon többi fényképezőgépéhez hasonlóan, a PowerShot ZOOM is rendelkezik Wi-Fi és Bluetooth® kapcsolattal, így a megörökített képek és videók geo taggelhetők, és összekapcsolva okostelefonunkkal, felhőbe menthetők és megoszthatók. Ugyanúgy működik a távoli kioldás is a Canon Camera Connect alkalmazás segítségével, sőt a kereső látóterét is közvetíthetjük mobiltelefonon keresztül, hogy barátaink, családtagjaink is élőben lássák, amit mi. Kirándulás, nyaralás, gyermekprogramok, sportmérkőzések és fesztiválok alkalmával igazi kis képalkotó-svájci bicska a zsebünkben.

Főbb műszaki adatok

  • 12.1 megapixel szenzor
  • 3 lépéses zoom 100mm, 400mm, 800mm*1 fókusztávolság
  • Optikai 4 tengelyes képstabilizálás
  • Full HD videók 1080p @ 24/25/30 fps
  • USB Type-C® USB-PD kompatibilitás
  • Wi-Fi és Bluetooth® kapcsolat

*1 digitális zoommal