Elképesztő pletyka ugrott ki a bokorból Canon fejpánttal

0

A múlt héten írtunk arról, hogy a Canon új, globális záras 21 Mpixeles szenzort fejleszt, ami megváltoztathatja mind a nagy sebességű élőképes fotózást, mind a vakus fotózást.
Most – jó időzítéssel – egy újabb pletyka jelent meg a Canon háza tájáról, amely részben a korábbi globál záras szenzor köré épül.
Azt rebesgetik ugyanis, hogy jövő év második felében adhatja ki a Canon a az EOS-1D X Mark III profi sportfotós tükörreflexes gépének tükör nélküli változatát, amelyről eddig ezeket „tudják”:

  • teljesen új, globális záras szenzor
  • komoly áttörést hozó új AF rendszer, komolyabb, mint az EOS R5/R6-é (nyilvánvaló a témakövetésre kell nagyon ráállnia a Canonnak, de ha a kiolvasási sebességet gyorsítják, azzal a fókuszsebesség is javulhat)
  • az eddigi leggyorsabb sorozatsebességet kínálja majd, amit Canon fényképezőgép valaha tudott
  • 2021 második felében várható bejelentés

Nos, természetesen nincs kizárva, hogy a Canon tényleg megtalálta azt a bizonyos Szent Grált, amit korábban már emlegettünk. De az is benne van a pakliban, hogy a szenzorról szóló pletykák nyomán valaki(k) tovább álmodták a történetet.
Mert azért valljuk be, globálzáras full-frame szenzor 21 Mpixeles felbontással, azért az tényleg ütős. És eddig sem azért nem létezett, mert nem volt rá igény…

Azért bízzunk benne, hogy tényleg készül egy ilyen gép, mert az valóban új fejezetet nyithat a sportfotózásban (gondoljunk csak bele, micsoda fejlődés indulhat ismét útjára)!