A világ legszebb természetfotói 2020-ban

0

A londoni Natural History Museum évről évre megrendezi a Wildlife Photographer of the Year című nemzetközi vadvilági természetfotó pályázatát, amelyre idén 49 ezernél is több képpel neveztek.
A nevezéseket 17 kategóriában várták a szervezők, amelyek mindegyikében nyertest és kiemelt képeket is megjelölt a zsűri.

A fődíjat, ezzel pedig az Év Vadvilági Természetfotósa 2020 címet Szergej Gorskov orosz természetfotós nyerte el, aki 11 hónapnyi kitartó munkával örökített meg egy szibériai tigrist, amint természetes környezetében egy fának dörgölőzve éppen vakaródzik.

A fiatalok kategóriájában a fődíjas fotót a finn Liina Heikkinen készítette.

Nem kérdéses, hogy az egyik legpatinásabb természetfotó pályázaton a legjobb 100 közé jutni is óriási elismerés. Tavaly ez három magyar fotósnak: Koncz-Bisztricz Tamásnak, Máté Bencének és Potyó Imrének sikerült, idén azonban csak egy magyar természetfotós képével találkozhatunk ezek között: Daróczi Csabáéval.

A zsűri által legjobbnak ítélt fotókat a Natural History Museumban állították ki, a kiállítás 2021. június 6-ig látható Londonban.

A 2021-es pályázatra a mai naptól lehet nevezni 2020. december 10-ig, nevezéseket ITT fogadnak. Nevezési díj 30 angol font (az utolsó héten 35 font)

Íme hát a zsűri által legjobbaknak ítélt fotók galériája:

További információk a képekről, valamint a fotósok további nevezései megtekinthetők a pályázat weboldalán:
https://www.nhm.ac.uk/visit/wpy/gallery/2020/index.html

címlapfotó: Szergej Gorskov