DJI Mavic 2 Enterprise Advanced

0

A DJI bejelentette Mavic 2 Enterprise Advanced drónját, amely komolynak hangzó neve ellenére még mindig a kis méretű drónok közé tartozik.

Felszállásra kész állapotban mindössze 249 grammot nyom (mint látható, a gyártó igyekezett az Európai Uniós szabályozást figyelembe venni, így az EU legtöbb tagállamában ez még nem igényel majd regisztrációt – persze nem úgy Magyarországon, itthon 120 grammnál nehezebb drón esetében már regisztrálnunk kell). Érdekesség, hogy a maximális felszállási tömeg akár 1,1 kg is lehet, azaz bőven használhatunk különböző kiegészítőket, mint a gyári 2400 lumenes reflektor, 100 dB-es hangszóró, 4,8 km messzire látszó jelzőfény, 240 pontból álló útvonalat lehetővé tevő RTK modul, vagy DJI Smart Controller.

A legjelentősebb eltérés a hagyományos Mavic-hez képest a kamera terén érhető tetten. A 48 Megapixeles 1/2″ típusú szenzor előtt 84°-os látószöget kínáló (24 mm ekv.), f/2,8 fényerejű objektív található. Ezen kívül a Mavic 2 Enterprise Advanced olyan hőkamerát is kínál, amely képes 640×512 pixel felbontású (VGA) képek rögzítésére 30 képkocka sebességgel. A hőkamera ±2 fok pontosságú, látószöge egy 38 mm-es kisfilmes objektívének felel meg (kb. 60°-os).

Egy másik fontos újdonság a beépített, 24 GB-os belső memória, amelyet AES-256 titkosítással kódolhatunk. Hasonló titkosítás biztosítja a drón és a vezérlő biztonságos kapcsolatát is.

A DJI Mavic 2 Enterprise Advanced jövő év első negyedévétől lesz kapható, ára 2500 amerikai dollár lesz.