Benro Polaris: Okostelefonról vezérelhető motoros állványfej

0

Új, motorosan mozgatott állványfejet fejleszt a Benro, amelyről egyelőre Kickstarter kampányban mérik fel az érdeklődést.

A Polaris nem csupán okostelefonról vezérelhető, illetve mozgatható, ennél sokkal izgalmasabb lehetőségeket kínál. Beépített 4G képes Wi-fi vezérlőjének és USB kimenetének köszönhetően folyamatos kapcsolatban lehet az okostelefonunkkal és a fényképezőgéppel, amelynek segítségével komplex mozgásokra is beprogramozható, akár hosszú idejű, több expozíciós felvételkészítéshez (time-lapse) is. Sőt, az integrált GPS-nek, iránytűnek és gyorsulásmérőnek köszönhetően arra is van lehetőség, hogy hosszú expozíciós idejű felvételnél ne csillagjárás képet kapjunk (amikor is a csillagok az exponálás ideje alatt elmozdulnak a képen), hanem a csillagokat követve statikus fotó legyen az eredmény, így pedig akár mélyégi égitestek (ködök, galaxisok) is fotózhatóvá válnak.

A folyamatos okostelefonos kapcsolatnak köszönhetően a Polaris üzenettel jelzi, ha elkészült a felvételkészítéssel és akár továbbíthatja is az elkészült fotókat.

A Kickstarteren lévő ismertető szerint az egyszeri képkészítésen túl időzített sorozatot (time-lapse képkockák), fókusz-sorozatot, az így készült képek egyesítését, teljesen automatikus panoráma készítést és még sok hasznos funkciót kínál majd a Polaris.

A Benro Polaris támogatói ára 500 amerikai dollárnál kezdődik, amelyet kiegészítőkkel 850 dollárig pumpálhatunk fel. Ez azonban még mindig csekély ár ahhoz képest, amit majd a végleges példányért a kereskedelmi forgalomban kérnek érte, ez ugyanis 1460 dollár is lehet.

Lám, milyen jó a Kickstarter, egy olyan terméket is könnyű beárazni vele, amiről még a marketing osztálynak sincs lövése, hogy mennyiért lehet majd eladni. Ha sikeres lesz a kampány, mehet a közel 1500 dolláros ár. Ha nem, akkor maximum indítanak egy újat, alacsonyabb támogatásokkal és végső árral…