Megszűnik a Nikon View NX-i, itt van helyette az NX Studio

0

A Nikon új képfeldolgozó és videószerkesztő szoftvert ad ki a fényképezőgépeivel készült RAW fájlok és mozgóképek feldolgozásához.

A Nikon NX Studio a korábbi ViewNX-et, illetve Capture NX-et váltja le, így azokat a Nikon már nem frissíti tovább.
Az NX Studio szoftver egy sokoldalú és könnyen kezelhető eszköztár, amellyel megtekinthetők, feldolgozhatók és szerkeszthetők a Nikon gépekkel készült fényképek és videók egyaránt. Az NX Studio egyetlen átfogó munkafolyamatban ötvözi a ViewNX-i fénykép- és videómegtekintési funkcióit a Capture NX-D képfeldolgozó és retusáló eszközeivel. Nem csupán RAW képek feldolgozására használható, szerkesztő eszközei – például a tónusgörbék, a fényerő- és kontrasztszabályozás – JPEG/TIFF képekre is alkalmazhatók. Ezenkívül számos funkciót is kínál az olyan műveletekhez, mint az XMP/IPTC adatok szerkesztése, a felhasználói beállítások kezelése, a képekbe ágyazott helyadatok alapján a fényképezési helyszíneket megjelenítő térképek megtekintése és a képek feltöltése az internetre.

A Nikon NX Studio letölthető a Nikon letöltési központjából, linket a hírünk alatt közlünk.

Sajtóközlemény:

A NIKON ÚJ SZOFTVERT AD KI KÉPEK ÉS VIDEÓK ZÖKKENŐMENTES MEGTEKINTÉSÉHEZ ÉS SZERKESZTÉSÉHEZ

2021. március 4.: A Nikon örömmel jelenti be az új NX Studio (1.0-s verzió) szoftvert, amely állóképek és videók zökkenőmentes megtekintését, feldolgozását és szerkesztését teszi lehetővé. A Nikon digitális fényképezőgépek felhasználói már ma ingyenesen letölthetik a szoftvert.

Az intuitív szoftver egyesíti a Nikon aktuális ViewNX-i* képmegtekintő szoftverének, valamint a képfeldolgozó és -szerkesztő Capture NX-D* szoftverének funkcióit, így a felhasználóknak lehetősége van egyetlen alkalmazásban megtekinteni, feldolgozni és szerkeszteni a képeket.

Az NX Studio számos meglévő funkciót vett át a ViewNX-i és a Capture NX-D szoftverekből, beleértve a részletes szerkesztési funkciókat, például a Picture Controlt és a Fehéregyensúly-beállításokat, valamint a RAW-adatok Expozíciókompenzációját. Emellett olyan Színes vezérlőpontokat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy adott területen belül beállítsák a színeket, és egy Retusáló ecset funkciót a haladó szintű korrekcióhoz. Az intuitív menüstruktúrát munkafolyamat rendszerezi, amely javítja az egyes funkciók válaszidejének átlagos sebességét, és gördülékenyebb szerkesztési folyamatot biztosít állóképek és videók számára egyaránt.

A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára képek küldését a Nikon képmegosztó és -tároló szolgáltatásába, a NIKON IMAGE SPACE-be, és folyamatosan frissülni fog az új fényképezőgépekkel való kompatibilitás biztosítása érdekében. Az új szoftver ingyenesen letölthető a Nikon Letöltési központjából.

Az NX Studio elsődleges funkciói

  • A szoftver egy helyen teszi lehetővé állóképek és videók megtekintését, feldolgozását és szerkesztését
  • A felhasználóbarát menü munkafolyamat szerinti kategóriákba van rendezve – így a menü egyszerűen használható és könnyen átlátható
  • A felvételi információk könnyen áttekinthető kijelzése mellett számos megjelenítési opciót kínál – például filmszalagos megjelenítést vízszintes és függőleges előnézeti beállítással egyaránt
  • A ViewNX-i szoftver örökölte az XMP/IPTC információszerkesztő és felhasználói beállításokat kezelő funkcióit, valamint a Capture NX-D részletes szerkesztési funkcióit, például a Színes vezérlőpontokat
  • Kompatibilitás más szoftverekkel – például a Nikon Transfer 2-vel és a Camera Control Pro 2-val – támogatva a gördülékeny fényképezés utáni munkafolyamatokat

* A jövőben nem tervezzük az aktuális View NX-i és Capture NX-D szoftveralkalmazások támogatását, beleértve a legújabb operációs rendszerre történő frissítését és az új funkciók hozzáadását. A jelenleg View NX-i és a Capture NX-D szoftveralkalmazásokat használó ügyfeleknek javasoljuk a frissítést az NX Studio szoftverre.