A Nikon újabb ígérettel köntörfalaz

0

A február végén írt korábbi beszámolónkban már írtunk arról, hogy melyik gyártó mit „ígér” a közeljövőben megjelenő termékei kapcsán.

Már abban is elhangzott egyfajta ígéret a Nikon részéről, de most még konkrétabb ígéretet kaptunk, miszerint egy éven belül megjelenhet a Nikon Z tükör nélküli széria új zászlóshajója.
Ezt Keiji Oishi, a Nikon képalkotó üzletágának tervezési osztályának vezetője mondta egy vele készült interjúban – amiben persze arról is szó esett, micsoda sikertörténet már most a Z6 II és Z 7II és milyen remek bevételeket hozott a cégnek, stb.stb.stb..

Na szóval, nem akarom lerontani itt a hétfő délelőtti jó kedvet, de azt hiszem azzal mindenki egyetért, hogy ígérettel már tele a padlás. És persze nyilvánvaló, hogy minden gyártónak kiváló üzleti terve és fantasztikusan jó üzleti eredményei vannak, na és persze rettentően jól fogynak a termékei, csak a pandémia miatt nem tudják teljesíteni az ígért gyártási volument. A másik oldalon meg ott vannak a katasztrofális CIPA adatok, meg olyan termékek, amik a bejelentést követően közel egy év után sem voltak még kaphatók (lásd Nikkor Z 70-200mm f/2,8, ami állítólag azért csúszott, mert a világjárvány közepette nem tudták kellő bizonyossággal elvégezni a végső minőségellenőrzést, hiszen egy pandémia közepén erre embert szervezni…).

Azért tegyük a szívünkre a kezünket: jó termékek vannak a Nikon Z palettán, az objektívek is remekek, de izgalmas lenne már látni egy tényleg ütős MILC-et a Nikontól, ami megmutatja, mire képes ez a korábban piacvezető japán gyártó. De ha már itt tartunk, akkor nem csak a full-frame, de az APS-C szegmensben is volna helye egy felső kategóriás gépnek, mondjuk egy D500 tükör nélküli variánsnak.
Azt persze nyilván ők látják jobban, hogy mennyire fogynak a D500-asok és van-e ez alapján értelme belefogni egy „Z500” fejlesztésbe. De nyilván ha a riporter megkérdezné, hogyan fogynak a D500-asok, biztosan az lenne a válasz, hogy kiválóan! 😉

A DPReview interjúja részletesebben ITT olvasható.