Kemény idők járnak az OM Digital Solutions-re

0

Az Olympus még tavaly év közepén jelentette be, hogy kiszervezi képalkotás üzletágát, amelyet az idén januárban tett bejelentés szerint az OM Digital Solutions vett át.

Természetesen az OM Digital Solutions úgy nyilatkozott, hogy jönnek az új termékek és a fókuszt a felső kategóriás termékek fejlesztésére helyezik majd, ugyanakkor az a tény, hogy az Olympus név alatt tavaly mindössze két teleobjektív és két MILC váz jelent meg, sajnos azt az érzést kelti a leendő vásárlókban, hogy nem nagyon megy a szekér.
S bizony, ilyen helyzetben érdemes is meggondolni, hogy mibe tolja az ember a pénzét. Aki már rendelkezik mikro NégyHarmados géppel, nyilván nem veszít vele, ha bővíti az objektív parkját, ugyanakkor friss belépők valószínűleg mostanában nem nagyon lesznek – pláne úgy, hogy a másik mikro NégyHarmados alapító, a Panasonic is inkább a full-frame MILC szegmensét fejleszti, komoly újdonság mFT fronton náluk se volt.
Egy interjúban egy menedzser ugyan elszólta magát, hogy idén jön egy M.Zuiko Digital 8-25mm f/4, de lassan eltelik az első negyedév, túl vagyunk az év eleji bejelentéseken (CP+, CES), de egyelőre se híre, se hamva az OM Digital Solutions égisze alatt megjelenő első terméknek…

Így hát továbbra is csak a bizonytalanság érezhető az OM Digital Solutions-szel kapcsolatban, ami nem kifejezetten tesz jót az értékesítéseknek és a márka népszerűsítésének. Ez látható a japán eladásokat összegző BCN grafikonján (az adatok kifejezetten a Japánban történt értékesítéseket tartalmazzák, így nem jelentkeznek benne a világ más táján eladott példányok!)

Reméljük hamarosan magára talál majd a cég és jönnek az új fejlesztések, én a helyükben nagyon erősen elgondolkoznék az L bajonett szövetséghez való csatlakozáson…