Új, nagy felbontású monitorok a Samsungtól

0

A Samsung bejelentette idei új, nagy felbontású otthoni és irodai monitorait, amelyek Quad HD (2560×1440 pixel), 4k UltraHD (3840×2160 pixel) és Ultra-wide Quad HD (3440×1140 pixel) felbontásúak és amiket az S6, S7 és S8 szériában dob piacra.

A monitorok közös jellemzője a keskeny kávás kivitel és a 10 bites színmélység használata, amely 1,07 milliárd színből álló paletta használatát kínálja. Emellett a HDR10 megjelenítés is már alapvetőnek számít.
Bár a kék fénytartomány csökkentése már régebb óta képezi a szemkímélő funkciók egyik megoldását, az Adaptive Picture ennél sokkal izgalmasabb, hiszen képes a szoba megvilágításához automatikusan hangolni a monitor fényerejét és színhőmérsékletét, azaz nappal erősebb és hidegebb színvilágú, este pedig gyengébb fényerejű, alacsonyabb színhőmérsékletű (melegebb színvilágú) módra térhet át.
Természetesen ez a funkció kikapcsolható, így a színkritikus feladatokhoz továbbra is a kalibrált értékeket használhatjuk.

Apropó színkritikus feladatok, a monitorok között egy (az ívelt kijelzős változat) kivételével mind 99%-os sRGB színtér lefedettséget kínál, ami persze manapság már nem számít túl kiemelkedőnek, ugyanakkor hobbi célokra ez is tökéletesen alkalmas (tekintve, hogy ritkán kerül egy amatőr AdobeRGB színtér kimenetű eszköz közelébe… 😉 ).
Az új monitorok közül öt kínál az USB 3.0 Type-C kimenetén 90 Wattos töltési lehetőséget.

Az új, lapos kijelzős monitorok 24″, 27″ és 32″ képátlóval, míg az ívelt kijelzős S65UA 34″-os képátlóval lesz kapható.
A termékek ára 370-680 amerikai dollár közötti.