Samyang AF 24mm f/1,8 FE

0

A Samyang új taggal bővítette az E bajonettes Sony gépekre kínált objektívjeinek sorát, a nagy fényerejű, autofókuszos nagylátószögű 24mm f/1,8-cal.

A koreai gyártó kifejezetten az asztrofotózáshoz is ajánlja új Samyang AF 24mm f/1,8 FE objektívét, mivel azt úgy alakították ki, hogy képsarkokban is remek képminőséget adjon (ennek ellenére pont a mellékelt mintafotókon lehet látni elég jelentős kómát a képsarkokban).
Az összesen 11 lencsetagból álló objektívben két extra alacsony szórású (ED), három nagy törési mutatójú (HR) és két aszférikus tag igyekszik az optikai hibákat megelőzni, illetve javítani.

A tubus bal oldalán található Custom módválasztó kapcsoló lehetőséget kínál a fókuszrögzítő gomb fókusz visszaállító funkcióra váltására, amelynek során a gomb megnyomására a fókusz végtelenre áll (a kívánt fókusz beállítható a gomb segítségével).

Az új objektív remek fényereje ellenére nem nagy és még csak nem is nehéz, tömege csupán 230 gramm, amelyhez 7 cm-es hossz társul.
A viszontagságos időjárási körülmények közötti nyugodt fotózás érdekében az objektívet öt ponton látták el szigeteléssel.

Az objektívvel készült gyári mintafotók az adatlap és a videó alatt érhetők el.

A Samyang AF 24mm f/1,8 FE május elejétől lesz kapható, ára kb. 530 euró lesz.

Samyang AF 24mm f/1,8 FE
Gyújtótávolság 24 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 83,7°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
Fókusz rendszer lineáris léptetőmotor
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 19 cm
Legnagyobb nagyítás 1:4,8
Szűrőmenet 58 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
65 mm × 71 mm
Tömeg 230 gramm
Gyári kiegészítő szirom formájú napellenző

A lenti képekre kattintva azok új ablakban nagy felbontásban is megtekinthetők!