Kültéri kiállítás Budapesten: ÉLET / KÉP – Hétköznapi történetek

0

Kültéri fotókiállítás nyílt Budapesten a Városháza téren. Az esemény a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest FotóFesztivál programsorozatán belül valósult meg.

A kiállítás május 20-ig látható.

Sajtóközlemény:

ÉLET / KÉP – Hétköznapi történetek
Április 12. – május 20. – Városháza tér, Budapest

A Budapest FotóFesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében köztéri kiállításra invitálja önöket a Városháza térre.
A kiállításon 14 kortárs fotográfus munkájával a mindennapi élet jellemző mozzanatainak, helyzeteinek, pillanatainak témáját ismerhetjük meg. A fotográfia varázsa által izgalmas utcaképek, családi pillanatok, valós vagy elképzelt jelenetek elevenednek meg, vagy éppen a cirkusz kulisszái mögé pillanthatunk be. A Budapest FotóFesztivál teljes kiállítása 2021. május 20-tól július 18-ig látható a Kiscelli Múzeumban. Az Élet/Kép köztéri fotókiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Fotó Fesztivál és a Budapest Brand nZrt. közös szervezésében valósul meg.

Kiállító művészek:
Bányász Anna, Benkő Imre, Boncsér Orsolya, Déri Miklós, Felvégi Andrea, Halasi Eszter, Kállai Márton, Mészáros László, Molnár Zoltán, Oláh Gergely Máté, Piti Marcell, Rédling Hanna, Ruprech Judit, Urbán Ádám
Kurátor: Mucsy Szilvia

ÉLET / KÉP – Hétköznapi történetek

A Budapest FotóFesztivál a klasszikus műfajok kortárs fotográfiai jelenlétét vizsgáló kiállítási sorozatának 2021-es témája a hétköznapi életet feldolgozó fotográfiákat mutat be. A mindennapi élet jellemző mozzanatainak, helyzeteinek, pillanatainak önálló témaként való ábrázolása a reneszánsz óta van jelen a művészetben, hol allegorikus felhanggal, hol moralizáló tartalommal, vagy az életkorok, évszakok változásának, a tevékenységek, témakörök bemutatásával.

Mit láthatunk mindebből a 21. századi magyar fotográfusok munkái által?
Igaz, hogy a 2020-as év a pandémia miatt egyáltalán nem kedvezett az emberközpontú fényképezésnek, a hétköznapi (gyakran) derűs mozzanatok megörökítésének, ám a kortárs alkotók képein mégis tetten érhető volt a tradíció érvényes folytatása, a műfaj sokszínű megközelítése. A fotográfia varázsa által izgalmas utcaképek, családi pillanatok, valós vagy elképzelt jelenetek elevenednek meg, vagy éppen a cirkusz kulisszái mögé pillanthatunk be. Az Élet/Kép köztéri fotókiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Fotó Fesztivál és a Budapest Brand nZrt. közös szervezésében valósul meg.