Komoly firmware frissítés a Nikon D6-hoz

0

A Nikon kiadta a legújabb full-frame szenzoros profi tükörreflexesének új firmware-ét.
A Nikon D6 C1.20-as firmware-e az alábbi változásokat hozza:

  • Az f3 Egyéni beállítás (Egyéni vezérlők) kibővült a Felv.kész. funkciók betölt. (tartás) funkcióval. Amennyiben az egyik vezérlőgombhoz rendeli ezt a funkciót, kereső használatával végzett fényképezés során a vezérlőgomb egyszeri lenyomásával előhívhatja bizonyos beállítások (például az expozíció és a fénymérés) korábban elmentett értékeit. A vezérlőgomb másodszori lenyomásakor visszaállnak az eredeti értékek. A Felv.kész. funkciók betölt. (tartás) funkció a következő vezérlőgombokhoz rendelhető hozzá: Ellenőrzés gomb, Fn1 gomb, Fn2 gomb, Fn gomb függ. irányú fényképhez, AF-ON gomb, Segédválasztó közepe, AF-ON függ. irányú fényképhez, Videofelvétel gomb és Objektív élességáll. funkciógombjai.
  • Az Egyéni beállítások menü f13 menüpontja kibővült az új, Segédvál. közepének választása funkcióval. Bár a segédválasztó alapbeállításai nem teszik lehetővé, hogy középső gombjának nyomva tartása közben elhelyezze az élességpontot, ha Ki értékre állítja a Segédvál. közepének választása menüpontot, a középső gomb nyomva tartása közben a fel, le, bal és jobb gombjának használatával elhelyezheti az élességpontot. Például hozzárendelheti a segédválasztó középső gombjához az AF mező mód kiválasztását, majd használhatja a segédválasztót az élességpont elhelyezésére, miközben a középső gombbal továbbra is megadhatja az AF mező mód beállítását.
  • Az a17 Egyéni beállítás (Élességpont-beállítások) kibővült az Élességpont-választási sebesség funkcióval. Megadhatja, hogy keresővel végzett fényképezés során Normál, Nagy vagy Extra nagy sebességgel lehessen váltani az élességpontok között a segédválasztó nyomva tartásával vagy a választógomb fel, le, bal vagy jobb gombjának nyomva tartásával.
  • Mostantól visszajátszás zoom alatt folyamatosan megjelenik az értékelés, még akkor is, ha a Nincs (csak kép) lehetőséget választotta a visszajátszási megjelenítés beállításai között.
  • A fényképezőgép immár megbízhatóbban állítja be a gyengén megvilágított, alacsony kontrasztú témák élességét, amikor az AF mező mód dinamikus AF mező beállítása van érvényben.

A frissítéshez szükséges fájl elérhető a Nikon letöltési központjában, ahol a frissítés menetéről is olvashatunk.