Frissült a profi Nikon D6 firmware-e, plusz a P950 ultrazoomé is

0

A Nikon új firmware-t adott ki a profi, full-frame szenzoros tükörreflexes fényképezőgépéhez, a Nikon D6-hoz.
A C1.51.-es firmware az alábbiakban hoz változásokat:

  • amikor a felhasználó a [FÉNYKÉPEZÉS MENÜ] [Vibrációcsökkentés] > [Vibrációcsökkentés beállítása] menüpontját [Bekapcsol] értékre állította, és a fényképezőgépnek azzal a vezérlőgombjával, amelyhez a mélységélesség előnézete funkciót társította, illetve egy perspektivikus torzítás szabályozására képes objektív rekeszrögzítő gombjával rögzítette a rekeszt, ritka esetben a fényképezőgép lefagyott és „Err” feliratot jelenített meg a felső funkciókijelzőn és a keresőben
  • amikor a felhasználó dupla koppintással kilépett a visszajátszás zoomból, a monitor nem kapcsolt ki automatikusan miután lejárt az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] c4 Egyéni beállításának [Monitor kikapcs. késl. ideje] > [Visszajátszás] menüpontjában kiválasztott késleltetési idő
  • amikor a felhasználó az AI AF VR Zoom-Nikkor 80-400mm f/4,5-5,6D ED objektív rázkódáscsökkentés mód kapcsolóját „ON” (Be) állásból „OFF” (Ki) állásba csúsztatta, a rendszer az objektívhez csatlakozó fényképezőgépen letiltotta az automatikus élességállítást.

A profi DSLR-en kívül a kompakt ultrazoom Nikon Coolpix P950 is új firmware-t kapott, a Ver.1.3-as firmware-ben az alábbi hibákat javították ki:

  • túlexponáltak lettek a [Többsz. exp. Világosítás] > [Csillagcsíkok] beállítással készített képek,
  • a fényképezőgép esetenként nem reagált semelyik vezérlőgomb működtetésére, amikor a felhasználó a [Sorozatfelv.N:120kép/mp] vagy a [Sorozatfelv. N:60 kép/mp] beállítással készített fényképeket.

A firmware frissítéshez szükséges fájlok elérhetők a Nikon Letöltési Központjából, valamint a hírünk alatti közvetlen linkekről.