Hivatalos: Olympus PEN E-P7

0

Az OM Digital Solutions – mint az Olympus képalkotó üzletágának új tulajdonosa – bejelentette az aprócska méretű, könnyen kezelhető, kis tömegű új digitális Olympus PEN fényképezőgépet, a 20 Mpixeles NégyHarmados szenzorra épülő E-P7-et.

Az Olympus PEN E-P7 alapvetően a városnézést, túrázást, könnyed fotózásokat kedvelők számára készült, akiknek fontos a kis méret és kis tömeg, ugyanakkor nem igénylik azt elektronikus kereső használatát. A váz tömege csupán 337 gramm (akkuval és kártyával), a kitben megvásárolható M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3,5-5,6 EZ objektívvel együtt pedig 430 grammot nyom, amely így a korábbi ultrakönnyű belépőszintű E-PL7-nél is könnyebb.
Az alsó-középkategóriába sorolható kis méretű fényképezőgépre tehát elektronikus kereső nem került, az élőkép és a kész fotók a hátsó 3″ képátójú, 1,04 millió képpontos, fel-le hajtható LCD-n tekinthetők meg. A kijelző 180 fokban lehajtható, így szelfiket is készíthetünk.

Az automatikus élességállítás 121 pontos, kontraszt érzékelő rendszerrel történik (mint az E-M10 Mark IV esetében, azaz nincs fázis-különbség érzékelés, mint az E-M5 Mark III, illetve E-M1 gépeknél), amely támogatja az arc- és szemfelismerést is, valamint a témakövetést.
A képérzékelőt öt tengelyes szenzorstabilizációval látták el, ennek hatékonyságára 4,5 Fé előnyt adtak meg (ez érdekes, mert az E-P5 esetében 5 Fé előnyről beszélt az Olympus).

A gépből természetesen nem maradtak ki a különféle művészi szűrők, amelyeket az előlapon lévő kapcsolóval könnyedén aktiválhatunk.
A különleges képességek tárházát bővíti a mintegy 12 szín 11 lépésben való módosíthatósága, valamint a csúcsfények és árnyékok kiemelése, vagy éppen elnyomása.
Bár már láttunk korábban Olympus MILC-ekben fókusz sorozatot, tehát itt nem annyira újdonság, de érdemes megemlíteni, hogy az E-P7 is támogatja ezt a funkciót, ahol 8 kép készülhet fókusz eltolással (a fókusz sorozat során a gép nem fűzi egybe az eltolt fókuszú képeket), emellett pedig a hosszú expozíciós fotók készítésének megkönnyítésére Live Composite és Live Time lehetőséget is kínál a gép (a LiveTime és LiveBulb a hátsó LCD-n mutatja a hosszú exponálás során az aktuális expozíciót).

Nem kérdéses, hogy támogatja a 4k UltraHD videófelvételt, max. 30 kép/mp frissítéssel (de választható 24 és 25 kép/mp is). Full HD felbontásban 60 kép/mp is elérhető, illetve van lehetőség HD (1280×720 pixel) felbontásban 120 kép/mp-cel slow-motion felvételeket is készíteni, valamint time-lapse videó is rögzíthető.
A beépített Wi-Fi és Bluetooth adaptereknek köszönhetően okostelefonnal is vezérelhetjük a gépet, illetve a fotók okoseszközre való gyors áttöltése is biztosított.

A működéshez szükséges villamos energiát BLS-50 típusú lítium-ion akkumulátor biztosítja, amelyet a gép micro USB csatlakozóján keresztül kikapcsolt állapotban tölthetünk is.
A csatlakozók között a már említett micro USB 2.0 aljzaton kívül egy micro HDMI kimenet is megtalálható, mikrofon bemenet azonban nem került a gépre.

Az Olympus PEN E-P7 június közepétől lesz kapható fekete és fehér színben, a váz 290 e Ft-ért, a váz + M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3,5-5,6 EZ objektívet tartalmazó kitért pedig 325 ezer Ft-ot kell fizetnünk. Opcionálisan különböző kiegészítőket is vásárolhatunk hozzá, így igényes bőr tokot is.

Az Olympus PEN E-P7 őbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 20,1 Mpixel effektív felbontású 4/3″ LiveMos
  • Érzékenység: ISO200-25600 érzékenység 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO100-ra
  • Objektív: mFT bajonett
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • csendes fotózás elektronikus zárral
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 1,04 millió szubpixel, 180 fokban lefelé dönthető, 90 fokban felfelé hajtható, érintésérzékeny
  • felpattintható vaku, vakupapucs
  • max. 4k Ultra HD felbontású videórögzítés (30 kép/mp, Full HD-nél max. 60 kép/mp) max. fél óráig
  • 4k UltraHD time-lapse felvétel
  • HD felbontásban max. 120 kép/mp slow-motion felvétel
  • expozíció sorozat, fókusz sorozat, HDR funkció
  • automatikus élességállítás 121 ponton, arcfelismerés, szemfókusz, témakövetés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • beépített Wi-Fi vezérlő (2,4 GHz: b/g/n), Bluetooth 4,2, okostelefonról való vezérlés lehetősége
  • Li-ion akkumulátor (360 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed micro USB2.0 és micro HDMI csatlakozás

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon érhetők el!

Sajtóközlemény:

Olympus PEN E-P7
Lenyűgöző fotós képességek a kifinomult design és könnyű kivitel mellett

2021. június 9., Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be Olympus PEN E-P7 Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépét, mely a kreatív fotósokat képalkotó képességével és a Yoshihisa Maitani által megálmodott Olympus PEN sorozat klasszikus hangulatával hódítja meg. A gép számtalan ellenállhatatlanul vonzó fotós funkcióval bír, mint például a Colour Profile Control – valamint olyan jellemzőkkel, mint a 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor, vagy a vázba épített, 5-tengelyes képstabilizátor. A PEN E-P7 a különleges pillanatok megörökítésének saját kifejezésmóddal történő megvalósítását segíti, olyan kiváló minőségű képekkel és videókkal, melyek a legtöbbet hozzák ki az M.Zuiko objektívek tudásából.

Kifinomult design, különös odafigyeléssel a részletekre
Az E-P7 az Olympus PEN sorozat egyedi és kifinomult stílusát hozza. A részletek, például az alumínium első és hátsó vezérlőtárcsák gondos kidolgozásával szemet gyönyörködtető és meggyőző megjelenést kapott. A váz mindössze 337g*, ha pedig egy M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ standard zoom objektívvel szereljük, akkor is csupán 430g. A még könnyebb és még egyszerűbben hordozható fényképezőgép pedig több együtt töltött időt és még több kincset érő pillanat megörökítésének lehetőségét kínálja.

20 MP Live MOS képérzékelő és vázba épített, 5-tengelyes képstabilizátor
A 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor, a nagysebességű TruePic VIII képprocesszor és az M.Zuiko objektívek kombinációja biztosítja az okostelefonokat messze túllépő képminőséget. Az PEN E-P7 vázba épített, 5-tengelyes képstabilizátora akár 4,5 lépésnyi** korrekciót kínál a bemozdulásmentes, kiváló minőségű felvételek készítéséhez. A professzionális OM-D sorozatból érkező, kifinomult folyamatos autofókusz, illetve az arc- és szemprioritást kínáló AF algoritmus ugyancsak megtalálható benne a folyamatos témakövetés és a mindig megfelelő pontosságú élességállítás elérése érdekében. A portrékészítés így pontosan az elképzeléseknek megfelelően történhet, még akkor is, ha a modellünk részlegesen látszik, vagy oldalról látható.

Profilvezérlés egy mozdulattal
Az E-P7 elején található, dedikált Profile Control vezérlőtárcsa lehetővé teszi, hogy a standard fotós üzemmódból színes, monokróm, illetve szűrőeffektekkel módosított színprofilra váltsunk. Az egyedi és kreatív képalkotáshoz 12 szín / 10 lépcsős telítettség módosítás, csúcsfény és árnyék beállítás, illetve a színprofil vezérlés is ideális kezelhetőséget kínál – utóbbi esetén az analógfilm-hatás, a színszűrő-effektek, valamint a szemcsés filmek hangulata a monokróm profilban különösen lenyűgöző fekete-fehér felvételek készítését kínálja. Az Olympus Művészi szűrői ugyancsak elérhetők, így a felvételek egy gombnyomással egy kisebb műalkotásnak tűnő megjelenést kapnak. Az effektek erősségét a kijelzőn található csúszókapcsoló segítségével állíthatjuk a Fine Tune*** opcióval.

További jellemzők

  • Beépített WiFi és Bluetooth csatlakozás
    A beépített WiFi és Bluetooth csatlakozás, valamint az okoseszközre letölthető, automatikus adatátvitelt is biztosító OI.Share alkalmazás segítségével felvételeink megosztása a lehető legegyszerűbb az iOS és Android telefonokra és tabletekre egyaránt. Emellett az okoseszköz akár az E-P7 távirányítójává is varázsolható, még több kreatív felhasználási lehetőséget biztosítva.
  • Különleges látószögek használata a dönthető LCD kijelzőnek köszönhetően
    Az E-P7 dönthető, lenyitható LCD kijelzőjével a kreativitás tovább fokozható – különféle szélsőséges látószögek használatához és teljesen lenyitva akár önarcképek készítéséhez is.
  • Advanced Photo üzemmód
    Az Advanced Photo üzemmódban olyan, hagyományosan komoly kihívást jelentő fotós technikák érhetők el, mint a multiexpozíció, vagy a hosszú expozíciós időt használó Live Composite – viszont a lehető legegyszerűbben kezelhető módon.
  • Stabilizált 4K videók
    Lenyűgözően stabilizált, nagyfelbontású 4K videók készítése akár kézből kitartva – minden eddiginél egyszerűbben, a vázba épített 5-tengelyes képstabilizátornak köszönhetően, mely minden esetben szemet gyönyörködtető eredményt biztosít.
  • USB töltés
    A gépbe integrált, USB-n keresztül elérhető akkumulátor töltés hosszabb használati időt garantál a fotós túrákon és utazás közben.

Elérhető kiegészítők

  • Tökéletes stílus a külön kapható, valódi bőr CS-54B váztokkal
    Ez a valódi bőrből készült, fehér, vagy fekete színű váztok tökéletesen a PEN E-P7-re illik. A kijelző a váztok eltávolítása nélkül is teljesen lenyitható. A váztok kiegészíthető opcionális objektívvédővel és vállpánttal is, így egy teljes, modern stílusú bőr kivitel építhető fel.
  • PEN divatkiegészítők
    A PEN E-P7-hez stílus és dizájn szerint is változatos megjelenést biztosító szíjak és tokok érhetők el az Olympus PEN divatkiegészítők különféle sorozatainak választékában.

Elérhetőség és árak
A PEN E-P7 június közepétől kapható, kétféle színkombinációban, fehér / ezüst, vagy fekete / ezüst kivitelben, vázként mindössze 289 990 Ft**** javasolt fogyasztói áron, vagy kitben, az M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektívvel, 324 990 Ft**** javasolt fogyasztói áron. A PEN E-P7 ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással***** kapható – ehhez mindössze az új gép my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras/index.html

* CIPA szabvány szerint, a tartozék újratölthető akkumulátorral és memóriakártyával. A váz mérete: 118,3 x 68,5 x 38,1 mm (Sz×Ma×Mé)
** M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektív f = 42mm gyújtótávolsággal (35mm film ekvivalens érték: f = 84mm),
a CIPA szabvány szerint, két tengely mentén történő korrekcióval („yaw” és „pitch”)
*** A Fine Tune opció a Pop Art, Soft Focus, Pin Hole, Cross Process és Instant Film Művészi szűrők használata esetén érhető el
**** Ajánlott fogyasztói ár
***** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal

Az itt szereplő cég és terméknevek a megfelelő cégek védjegyei, illetve bejegyzett védjegyei.

AZ OM DIGITAL SOLUTIONS CORPORATION-ről
Az OM Digital Solutions Corporation a többszörös díjnyertes digitális képalkotó és audio megoldások vezető szolgáltatója, mely a precíziós optikákról és az úttörő technológiákról híres.

Az Olympus vállalattal 2021-ben történt különválást követően az újonnan alapított OM Digital Solutions a képalkotásban szerzett 85 évnyi örökséget – beleértve a különféle technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat és a márkanév örökségét – kiemelkedően dinamikus cégként viszi tovább, az üzleti tevékenység teljes potenciálját felfedve.

Ma az OM Digital Solutions a saját kategóriájukban kiemelkedő, előre mutató termékeket fejleszt, melyek a tervezés, kivitelezés és a funkcionalitás határait feszegetik, miközben a fogyasztók és a profi felhasználók igényeit egyaránt kielégítik.