Frissített Laowa 7,5mm f/2 MFT Automatic Aperture

0

A Venus Optics még 2016-ban dobta piacra kézi élességállítású Laowa 7,5mm f/2 MFT objektívét mikro NégyHarmados tükör nélküli fényképezőgépekhez. Mivel elektronikus csatlakozással nem rendelkezett, így nem csak a fókuszt, de a használni kívánt rekeszt is kézzel kellett az objektíven beállítani, ezen felül pedig az EXIF adatokba se került bele sem a gyújtótávolság, sem az objektív neve, sem az alkalmazott rekeszérték.

A Venus Optics most egy frissített változatot mutatott be, amely már elektronikus csatlakozással és chippel is rendelkezik, így a rekeszvezérlés történhet a gépvázról is, illetve a fotók EXIF metaadatai közé is elmentésre kerül az objektív típusa, a gyújtótávolság és a használt rekesz.
Az átdolgozott kiadás mérete kissé eltér az első, teljesen manuális változattól (pár mm az eltérés), illetve könnyebb is lett annál, ezen felül a rekeszben használt lamellák számát is 5-re csökkentették.

A Laowa 7,5mm f/2 MFT Automatic Aperture 50 dollárral kerül többe, mint a teljes manuális változat, azaz 549 amerikai dollárt kell érte fizetni.

Laowa 7,5mm f/2 MFT Automatic Aperture
Gyújtótávolság 7,5 mm (ekv. 15 mm)
Lefedett képterület FourThirds
Látószög 110°
Fókusz rendszer manuális
Rekesz 5 lamellából
Közelpont 12 cm
Legnagyobb nagyítás 1:9
Szűrőmenet 49 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
53 mm × 48 mm
Tömeg 150 gramm

laowa_7-5mm_f2_mft_side