Fejlesztés alatt: Nikkor Z DX 18-140mm f/3,5-6,3 VR

0

A Nikon az új Z fc tükör nélküli fényképezőgép mellett egy új objektív fejlesztését is bejelentette, amely a 7,8×-es zoomátfogású Nikkor Z DX 18-140mm f/3,5-6,3 VR.

A DX formátumú (APS-C) szenzorral szerelt MILC-ekhez készült utazózoom egy kisfilmes gépre szerelt 28-210mm-es objektív látószögét adja, azaz nagylátószögtől középteléig kínál teljes lefedettséget.
A gondtalan fotózást beépített optikai stabilizátor segíti.

Az objektív várhatóan még ebben az évben piacra kerül. Bővebb információval az objektív megjelenésekor szolgál majd a gyártó.

Sajtóközlemény:

A NIKON ÚJ, NAGY TELJESÍTMÉNYŰ Z-SOROZATÚ ZOOMOS OBJEKTÍVET FEJLESZT KI

2021. június 29.: A Nikon a mai napon bejelentette a NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR fejlesztését – amely egy nagy teljesítményű zoomos objektív az APS-C formátumú (Nikon DX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépek számára, amely megkapta a Nikon Z-bajonettet is. Az objektív megjelenése a tervek szerint az év későbbi felében várható.

A NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR számos jelenet fotózását támogatja – a nagy látószögtől a telefotós gyújtótávolságig és a rövid távolságokig. A kompakt és könnyű objektív lehetővé teszi az állóképekés videók rögzítését a legkülönfélébb helyzetekben is.

A fejlesztés a Nikon folyamatos törekvését jelképezi az optikai teljesítmény új dimenziója iránt. A Nikon nemcsak a felhasználók igényeit elégíti ki továbbra is, hanem hozzájárul a fényképezési kultúra fejlődéséhez is, miközben bővíti a képalkotás kifejezésének lehetőségeit.