Itt az új GoPro Hero10 Black: 23 Mpixel, 5,3k videó 60 fps-sel

0

A GoPro bejelentette legújabb akciókameráját, a GoPro Hero10 Black-et.

Az új termék a legutóbbi Hero9 Black 20 Mpixeles felbontását fejeli meg további 3 millió pixellel, így akár 23 Mpixeles fotókat is készíthetünk túráinkról, sportolásunkról, akár RAW formátumban is. A nem kívánt berázásoktól szenzorstabilizálás véd.
A videófelvételek felbontása is nőtt, a korábbi 5,1k videó helyett a maximum a Hero10 Black esetében már 5,3k felbontás, amelyet 60 kép/mp képfrissítéssel is képes használni, amelyet az új GP2 processzor tesz lehetővé. Természetesen nem kötelező használni az 5,3k felbontást, de ha ezt tesszük, akkor igen hatékonyan stabilizálhatjuk felvételeinket és készíthetünk szuperstabil 4k videókat (nyilván a nagyobb felbontásnak itt a nagyobb kilengések stabilizálhatóságánál van előnye). Ha nagy képfrissítési sebességű (vagy slow-motion) felvételt szeretnénk, azt 4k felbontásban 120 kép/mp-cel tehetjük meg, vagy 2,7k felbontásnál 240 kép/mp-cel, utóbbi esetben már 8×-os lassítást érhetünk el (30 kép/mp lejátszási sebességnél). A tömörítés H.264 vagy H.265 lehet.
Van lehetőség a videókból is képkockák kimentésére, maximális videófelbontást használva 19,6 vagy 15,8 Mpixeles képeket kapunk, ez esetben csak JPEG képeket kapunk.

Videófelvételek készítése előtt van lehetőség 30 mp-nyi előpufferelésre, így a nehezen kiszámítható pillanatokat könnyedén elcsíphetjük (a 30 mp-nyi felvételt elérve a korábban készült képkockák törlődnek, helyüket az új pillanatokkal tölti fel a gép, az felvétel gomb megnyomására pedig az utolsó 30 mp-nyi videót hozzácsapja az aktuális időpillanatban kezdődő rögzítéshez).

A Hero10 a továbbfejlesztett HyperSmooth 4.0 stabilizáló technikát használja, amely akár 45 foknyi elfordulást is képes korrigálni a gép belső szintezőjére és giroszkópjaira támaszkodva.

Nem csak szokásos értelemben vett akciókameraként használhatjuk a GoPro Hero10 Black-et, hiszen FullHD felbontásban élő közvetítés létrehozására is képes.

Az elkészült felvételeket háromféle módon tehetjük közzé: automatikusan feltölthetjük a GoPro felhőjébe (ennek előfizetési díja 50 dollár/év vagy 5 dollár/hó), átküldhetjük vezeték nélküli kapcsolaton keresztül okostelefonra a GoPro Quik applikáció segítségével, vagy USB kábelen (esetleg a microSD kártyát kivéve a gépből közvetlenül) is továbbíthatjuk képeinket és videóinkat számítógépre.

A kiegészítők közül a GoPro Hero10 Black kompatibilis a Max Lens Mod előtétlencsékkel, a Media Mod irányított mikrofont és HDMI kimenetet, valamint külső lámpa csatlakozást kínáló tokjával, a felhajtható, hagy méretű kijelzőt kínáló Display Mod-dal, valamint a külső LED fényforrással, a Light Mod-dal.

A 10 méteres vízmélységig vízálló GoPro Hero10 Black 400 amerikai dollárért lesz kapható, a terméket műanyag mentes csomagolásban hozzák forgalomba.