A Nikon Photo Contest 2020-21 győztes fotói

0

38. alkalommal hirdette meg a Nikon a Nikon Photo Contest nemzetközi fotópályázatát. Az idén véget ért 2020-21-es versenyre több, mint 65 ezer nevezés érkezett a bolygó 150 országából. A mintegy 26 ezer fotós képeiből rangos zsűri válogatta ki a két kategória legjobbjait.
Az eredetileg júliusra ütemezett eredményhirdetés kis csúszását követően a fődíjast és a kategóriák legjobbjait most hozták nyilvánosságra. Fotókon kívül idén is tartottak videópályázatot is, amelynek nyertesét szintén most hirdették ki.

A Nikon Photo Contest 2020-21 pályázat fődíját az iráni Amin Nazari nyerte Radiance című, Covid-19 témájú fotójával. Nyereménye 500.000 japán jen.
A rövidfilm kategóriában első helyezést ért el Rei Kuroda Japánból, Escaping From Karma című alkotásával. Őt szintén 500.000 jennel díjazták.
A fődíjason kívül mindkét szegmensben további díjakat osztottak ki, így Kiválóság-díjat (kategóriánként kettőt), Bátorító-díjat (kategóriánként négyet), valamint egy-egy különdíjat, amelyek után Nikon Z 7, Z 6, Z 5 és Z 50 tükör nélküli fényképezőgépet és hozzá való objektíveket adtak át a kiválasztottaknak.

A legjobb alkotásokat utcai kiállításon mutatják be Tokióban, majd később New Yorkban és Londonban is.

A zsűri által kiválasztott legjobb képeket és a nyertes videót galériánkban mutatjuk meg (a képre kattintva nagyobb méretben is átlapozhatjuk a fotókat):

A nyertes rövidfilm:

A fotókról további információ, valamint a döntős videók a pályázat weboldalán tekinthetők meg:
https://www.nikon-photocontest.com/en/awards/2020/