A Wildlife Photographer of the Year 2021 díjazott fotói

0

A brit Natural History Múzeum idén is meghirdette Wildlife Photographer of the Year nemzetközi fotópályázatát, amelynek győzteseit most hirdették ki.

A pályázatra ezúttal tizenhárom kategóriában (plusz a fiatal fotósoknak külön szekcióban) lehetett nevezni, amelyet ebben az évben több, mint 50 ezer fotóval tettek meg.

A zsűri a fődíjat Laurent Ballesta francia természetfotósnak ítélte oda, aki egyébként nem csak a vízalatti kategóriát nyerte meg, de az állati portrék kategóriában is döntős lett egy fotója.
A fiatalok szekciójában tavaly Sztrehárszky Lili nyert, idén ez a dicsőség Vidyun R Hebbar indiai kisfiúnak jutott, aki a 10 évesnél fiatalabbaknak kiírt kategóriában indulva szerezte meg a zsűri elismerését.

A pályázaton ezúttal is született magyar siker, Potyó Imre a művészi természet kategóriában, Koncz-Bisztricz Tamás a fiatalok kategóriában jutott a döntőbe fotójával.

A fődíjas fotó, valamint az egyes kategóriák legjobb képei galériánkban tekinthető meg (a lenti dobozban lévő képre kattintva nagy méretben is végiglapozható a galéria!):

A fotókról további információk, illetve a fotósok gondolatai a pályázat weboldalán találhatók:
https://www.nhm.ac.uk/wpy/gallery/2021-grizzly-leftovers?tags=ed.current

Címlapkép: Laurent Ballesta