Négy Xeen objektív jelent meg

0

A dél-koreai Samyang ebben a hónapban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, ebből az alkalomból négy új Xeen, azaz a filmezéshez optimalizált objektívvel bővítette kínálatát, amelyek közül egy 2×-es anamorfikus.

A full-frame szenzorral használható, első körben csak Arri PL bajonettel elérhető Xeen 50mm T2,3 2× Anamorph objektív 15 lamellás rekesszel rendelkezik, a tubus (frontlencse felőli) végének átmérője pedig a filmezős szériában jellemző 114 mm lesz. Közelpontja 1 méter, a teljes tartományt a fókuszgyűrűjének 300 fokos elfordításával járhatjuk be. Az összes skála és felirat lumineszcens festékkel készül, így sötétben is jól láthatók. Emellett a rekeszérték skála az objektív mindkét oldalán látható, így a legkülönbözőbb helyzetekben is könnyen leolvasható marad.


A másik három újdonság az új Xeen Meister szériában jelenik meg, itt 35mm T1,3, 50mm T1,3 és 85mm T1,3 modellek indítják a családot, amelyek Arri PL, Canon EF és Sony E bajonettel lesznek kaphatók.
Az eddig rendelkezésre álló információk szerint mindhárom objektív 8K-s filmezéshez elegendő felbontásra képes, rendelkeznek az új „X” bevonattal, amelyek egyrészt a nagy kontrasztot, másrészt csökkentik a becsillanást.

Ezek az objektívek 13 lamellás rekeszt használnak, a kézi élességállításhoz használható fókuszgyűrű elforgatási tartománya is a szokásos, azaz 300 fok. Az Arri PL bajonettes változatok kompatibilisek lesznek a gyártó „i” metaadatátviteli technológiájával, így a felvételkor használt beállítások elmentésre kerülhetnek.

Az új objektívek piacra kerülésének dátumát és a termékek árát a gyártó egyelőre nem közölte.