Újabb szeg az APS-C szenzoros Nikon DSLR-ek koporsójába?

0

A Nikon egy újabb, APS-C szenzoros tükörreflexesekhez tervezett objektívet jelölt meg „régi” címkével, amely azt jelzi, hogy már egy ideje nincs gyártásban és nem is készül belőle újabb példány, így raktárkészlettől függően bizonyos időn belül ki fog kopni a piacról.
A 2016-ban bejelentett Nikkor AF-P 70–300mm f/4,5–6,3G ED DX VR a gyártó legnagyobb telét kínáló, kifejezetten APS-C szenzorhoz fejlesztett objektíve, amelynek egy stabilizátor nélküli változata is megjelent. A hobbifotósoknak szánt telezoom igen kedvező áron kapható, jelenleg itthon 135-140e Ft-ért szerezhető be (a stabilizátor nélküli verzió 120e Ft, de ennyit nem ér a stabilizátor hiánya). Amennyiben a DX-es telezoomok kiesnek a piacról, akkor stabilizátorral csak a jóval drágább Nikkor AF-P 70-300mm f/4,5-5,6 E ED VR lesz elérhető, amely jelenleg 214e Ft-ért szerezhető be, bár már ez is elég kevés helyen kapható (viszont a Nikon japán weboldalán ez a termék még nem kapott „régi termék” címkét).

Mindebből sejthető, hogy a DX vonal kínálata folyamatosan csökken, amely azt is előrevetíti, hogy valószínűleg nem készül több APS-C szenzoros Nikon DSLR.

November elején egyébként két full-frame szenzoros gépekhez kínált népszerű objektív kapott hasonló módon „régi termék” címkét.