Gizmon Mini Tilt objektív

0

A tilt-shift objektívek népszerűek a műszaki jellegű fotózás iránt érdeklődők körében, ahol legtöbbször az eltolást alkalmazzák a perspektívából adódó dőlés korrekciójára, de a tilt részben a fókuszsík megdöntésével tárgyfotózásnál segíthet az éles részletek jobb elosztásában (bár ehhez általában jelentősebb döntés kell, ami szabadságot a műszaki gépek adják csak meg igazán). A tilt-shift objektíveket tehát sok esetben csak a miniatűr hatás miatt alkalmazzák, mint effekt objektívet.
A Gizmon egy olyan aprócska tilt (azaz shift funkció nélküli, alakkorrekcióra már nem alkalmas) objektívet dob piacra, amely elsősorban a miniatűr hatás létrehozását célozza, kis mértékben pedig a tárgyfotózást is segítheti.

A Gizmon Miniature Tilt Lens 50mm-es gyújtótávolságú, f/1,6 fényerejű. A döntés mértékét a bajonett csatlakozónál elhelyezett gyűrűvel állíthatjuk be, maximális mértéke akár 15 fok is lehet, amely jelentősebb, mint a legtöbb full-frame-re tervezett tilt-shift objektívé.

A full-frame szenzorral is használható, mindössze 7 cm hosszú és 180 grammot nyomó objektívet Sony E bajonettel lehet majd megvásárolni, ára 14.000 jen.

Gizmon Miniature Tilt Lens 50mm f/1,6
Gyújtótávolság 50 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 46°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 6 lencsetag 5 csoportban
Fókusz rendszer manuális
Rekesz 14 lamellából
Közelpont 50 cm
Szűrőmenet 43 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
60,5 mm × 70 mm
Tömeg 180 gramm