Fresnel-lencsével jön a Nikkor Z 800mm f/6,3 VR S

0

A Nikon bejelentette új objektívjének fejlesztését, a nagy gyújtótávolságú szupertele Nikkor Z 800mm f/6,3 VR S modellét.


A komoly gyújtótávolság ellenére várhatóan visszafogott(abb) tömegű és méretű (ám kicsinek azért nem nevezhető) objektívet Fresnel-lencsével készítik, amilyet korábban már láthattunk a tükörreflexesekhez kínált Nikkor 300mm f/4E AF-S PF ED VR telében is, de a Nikkor Z szériában elsőként itt alkalmazzák majd. Az S sorozatban, azaz a felső kategóriában induló Nikkor Z 800mm f/6,3 VR S objektívről egyelőre annyit árult el még a Nikon, hogy kiváló rajzolattal rendelkezik majd, valamint a színhibák sem lesznek rá jellemzők.

Sajtóközlemény:

A Nikon már fejleszti a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektívet a Nikon Z-bajonettrendszerhez

2021. december 14.: A Nikon örömmel jelenti be a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektív fejlesztését az olyan teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez, amelyekhez hozzátartozik a Nikon Z-bajonett.

A NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S egy S sorozatú* objektív, amely nagy teljesítményű képalkotást és kiváló felbontást biztosít, miközben nagy mértékben csökkenti a színeltérést. A PF (Fresnel) objektívelem először került NIKKOR Z modellben alkalmazásra, és ennek köszönhetően egy kompakt és könnyű váz született meg, így rendkívül könnyen hordozható annak ellenére, hogy egy szupertelefotó objektívről van szó. Nagy képalkotási teljesítményének és kiemelkedő mobilitásának segítségével az objektív megbízhatóan támogatja megannyi haladó amatőr és profi fotós képalkotási kifejezési lehetőségeit.
A Nikon továbbra is egy új dimenzió elérésére törekszik az optikai teljesítményben a felhasználók igényeinek kielégítése mellett, hozzájárulva a képalkotási kultúra fejlődéséhez a képalkotási lehetőségek bővítésének reményével.

* Az S sorozat a NIKKOR Z objektívek egy olyan osztálya, amely kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt, és amely megfelel a magas szintű tervezési és minőség-ellenőrzési alapelveknek.
** Tényleges gyújtótávolság DX-formátumban
*** A termékcsalád a gyártó bármilyen előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül változhat.