Az UNICEF – Az Év Fotója 2021 legjobb képei

0

Az UNICEF minden évben meghirdeti Az Év Fotója nemzetközi fotópályázatát, amelyre olyan riport és portré képeket várnak, amelyek a legjobban örökítik meg a világban élő gyermekek személyiségét, illetve életkörülményeit.

Az idei fődíjat Supratim Bhattacharjee indiai fotográfus nyerte, aki egy trópusi ciklon által a Gangesz deltájában okozott áradás során készítette el fotósorozatát. Fődíjas képein a tizenegy éves Pallavi látható, aki egy öt fős család tagja és akiknek házát az áradat elsodorta. A kislány szülei házában, Namkhana szigetén egy kis teázót vezetett, mert nagy szükségük volt a pénzre, hiszen kamionsofőr édesapja havi 100 eurónál kevesebbet keres. A vihar következtében azonban a fából és agyagból készült ház teljesen lakhatatlanná vált.

Galériánkban a második és harmadik helyezett fotósorozatának legmeghatározóbb képeit, valamint a zsűri által kiemelt díjazottak egy-egy fotóját mutatjuk be.
A képsorozatok teljes egészében a pályázat weboldalán tekinthetők meg, ahol a képekről és készítési körülményeikről is olvashatunk.

További információ:
https://www.unicef.de/informieren/aktuelles/photo-of-the-year/contest-2021

címlapfotó: Supratim Bhattacharjee