Leica M11 jelent meg 60 Mpixeles full-frame BSI szenzorral

0

A Leica bemutatta legújabb távmérős fényképezőgépét, az M11-et.

Az új váz továbbviszi a hagyományos M rendszerű gépek méreteit és stílusjegyeit, ugyanakkor képességeiben a mai kor szellemét követi. Ennek megfelelően teljesen új képérzékelő került az M11-be, a kisfilmes képkocka méretű hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzor mintegy 60 millió pixeles képek létrehozását teszi lehetővé. A fotós ugyanakkor választhat 36 vagy akár 18 Mpixeles felbontást is, mindezt RAW formátumban is.

A szenzor elé egy új fejlesztésű, extravékony IR és UV szűrő került, amely még természetesebb színleképezést tesz lehetővé, amelyet új, szenzor szintű színszűrő egészít ki (azt egyelőre nem tudni, hogy ez hasonlít-e a Fujifilm X-Trans megoldásához, vagy miben különbözik a hagyományos Bayer-szűrőhöz képest).
A hátsó LCD továbbra is fixen beépített, felbontását azonban 2,3 millió képpontra hizlalták. Az érintésérzékeny felületének köszönhetően a kezelés is könnyebbé vált.

Az új 1800 mAh kapacitású akkumulátor hosszabb, akár 64%-kal tovább tartó fotózást tesz lehetővé, de ha szükséges, akár a gép USB Type-C portjáról utazás közben is tölthető az akku.

A Leica M11 kétféle színben érhető el: az ezüst-króm változat (réz felső résszel) 640 grammot, a fekete változat (alumínium felső résszel) 530 grammot nyom.
Opcionálisan az új Leica Visoflex 2 elektronikus keresőt is használhatjuk, amely 3,7 millió képpont felbontású és amelyet 90 fokkal felhajthatunk.