Megjelent: Sigma 20mm f/2 DG DN | C

0

A Sigma bejelentette új, 20mm f/2 DG DN | Contemporary objektívét, amely a korábban megjelent 24mm f/2 DG DN | Contemporary nagyobb látószögű testvére.

Az új modell az „I” széria tagjaként fém tubust, fém lencsevédő kupakot és rekeszgyűrűt is kínál. A mindössze 370 grammos objektív 7,2 cm hosszú, így könnyedén magunkkal vihetjük, akár a sorozat többi, 24mm-es, 35mm-es és 65mm-es tagjával együtt.

A 13 lencsetagból álló optikai rendszerbe egy F-típusú alacsony szórású (FLD), egy speciálisan alacsony szórású (SLD) és három aszférikus tag is került, hogy a színhibák minimálisak legyenek, illetve hogy a képsarkok leképezése is remek legyen. Az automatikus élességállításhoz csendes és gyors léptetőmotort használnak, a fókuszálás az objektíven belül történik, így a frontlencse nem fordul el és nem is mozog előre-hátra az élességállítás során.
Az automatikus élességállítás (AF) mellett a Sigma 20mm f/2 DG DN | Contemporary támogatja a direkt kézi fókuszt (DMF – automatikus élességállítást követő kézi fókuszt) és az AF+MF módot is (automatikus élességállítás előtti kézi fókusz).
A Leica L bajonettes változatnál válthatunk az élességállító gyűrű lineáris és nem-lineáris működési módja között (ez a funkcióval kompatibilis vázakról érhető el a menüben).
Szintén csak az L bajonettes modellnél érhető el az USB dokkolón keresztüli objektív testreszabás, valamint a firmware frissítés is (a Sony E bajonettes modell firmware-e a gépvázról frissíthető).

Az objektív könnyebb le- és feltekerését a tubuson kialakított mélyedés segíti.
A becsillanások ellen szirom formájú napellenzőt mellékel a gyártó, ezen kívül a lencsetagokon tükröződésmentesítő bevonatot is használtak.

Az időjárásálló (azaz por- és cseppálló, de nem vízálló, azaz vízbe nem meríthető) objektív márciustól lesz kapható, ára 700 euró lesz.

Sigma 20mm f/2 DG DN | Contemporary
Gyújtótávolság 20 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 94,5°
Felépítés 13 lencsetag 11 csoportban
egy FLD, egy SLD és három aszférikus taggal
Fókusz rendszer belső élességállítású
léptetőmotoros
Legszűkebb blende F22
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 22 cm
Legnagyobb nagyítás 1:6,7
Szűrőmenet 62 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
70 mm × 72,4 mm
Tömeg 370 gramm
Gyári kiegészítő szirom formájú napellenző, mágneses első kupak