Vezetékes markolatot fejleszt a Nikon

0

A Nikon új eszközt fejleszt a Z bajonettes tükör nélküli fényképezőgépekhez, az MC-N10 jelű kiegészítő markolat vezetékes kapcsolatot kínál, amelynek köszönhetően könnyen vezérelhető lesz a fényképezőgép akkor is, ha a géptől távolabb helyezzük el a markolatot, pl. videófelvételnél.
A markolat USB Type-C csatlakozón keresztül kapcsolódik a fényképezőgéphez és a markolat környéki szokásos gombokat kínálja fent és hátul, úgy mint ki/bekapcsolás, exponálás/fókusz, expozíció korrekció, érzékenység, videofelvétel indítás, illetve hátul az AF-On, menü, nagyítás/kicsinyítés, Disp, „i” és lejátszás gombokat, ezen felül a fókuszkart (joystick) és a két vezérlőtárcsát is.

A markolat felfogatásához ARRI típusú szorító rögzítést használhatunk.

Sajtóközlemény:

A Nikon már fejleszti az MC-N10 vezetékes markolatot a Nikon Z-bajonettes rendszerhez

2022. április 14.: A Nikon örömmel jelenti be, hogy már fejleszti az új MC-N10 vezetékes markolatot a Nikon Z-bajonettes, tükör nélküli fényképezőgépeihez.

Az MC-N10 markolat egy olyan tartozék, amely vezetékes kapcsolaton keresztül lehetővé teszi a Nikon Z-bajonettes tükör nélküli fényképezőgépek távvezérlését. Képes a Nikon tükör nélküli fényképezőgépek különböző funkcióinak vezérlésére, így növelve a kis létszámmal történő videofelvétel hatékonyságát, és bővítve a videofelvételi lehetőségeket. Támogatja az állóképek készítését is.

A Nikon továbbra is hozzájárul a fényképezési kultúra fejlődéséhez abban a reményben, hogy bővíti a képalkotás kifejezési lehetőségeit mind a videók, mind az állóképek esetében.