A Sony World Photography Awards 2022 profi győztesei – magyar kategóriagyőzelemmel

0

Véget ért az idei Sony World Photography Awards nemzetközi fotópályázat, amelynek nyitott szekciójának győzteseit még március közepén hirdették ki:

A Sony World Photography Awards 2022 első nyertesei

Most már azonban a fődíjast, valamint a profi szekció első helyezettjeit is bemutathatjuk.

A legjobb sorozatért járó elismerésképpen a zsűri idén a legsikeresebbnek Adam Ferguson ausztrál fotóst választotta menekülteket bemutató képeiért, így övé lett Az Év Professzionális Fotósa cím, valamint a 25.000 dolláros fődíj is, ahogy a Sony fotós felszerelést is ő viheti haza.
A nyitott szekcióban a győztes Scott Wilson angol fotós lett, a fiatalok kategóriájában (12-19 év közöttiek) a vietnámi Tri Nguyen nyert, míg a tanulók közül (30 év alattiak) a holland Ezra Bohm bizonyult legjobbnak fotósorozatával.

Rajtuk kívül a zsűri által kategóriánként választott legjobb fotókat is be tudjuk mutatni galériánkban, amely most külön öröm, hiszen a profi szekció vadvilág és természet kategóriájában magyar fotós lett az első. Ezúton is gratulálunk Radisics Milánnak, aki Roxyról, a rókáról készített lenyűgöző fotósorozatával vette le a lábáról a zsűrit is.

A pályázat kategóriáinak második és harmadik helyezettjei, valamint a fotókról részletes ismertetők a pályázat weboldalán találhatók:
https://www.worldphoto.org/2022-professional-competition-winners

Címlapkép: Adam Ferguson / Sony World Photography Awards 2022