Kumho gumit a Porsche-ra? Itt a 7Artisans olcsó Leica M bajonettes fényerőtlen fixe

0

Elöljáróban leszögeznénk, hogy alapvetően semmi problémánk a kínai gyártókkal, így sem a 7Artisans, sem a TTArtisan objektívekkel (azt leszámítva persze, hogy sosem lesznek annyira pengeélesek, mint a gyári megoldások, de nyilván aki ilyet vásárol, az tisztában van ezzel).
A most megjelent 7Artisans objektív előtt azonban értetlenül állunk, bár biztos velünk van a baj.

Az újonc ugyanis nem más, mint egy 28mm f/5,6, igen, jól látja a kedves Olvasó, ez itt 5,6-os fényerő(tlenség). A gyártó egyébként kifejezetten streetfotóra ajánlja, a hiperfokális távolságra játszva (kb pár métertől minden éles, bár ehhez akármilyen objektív is jó), de egyéb területeken is remekelhetünk vele: monokróm, kutya, éjszakai, kültéri, sportautó, pózok, ételek és további kreatív ötleteknél.

Ami viszont teljesen érthetetlen, hogy mindezt csak és kizárólag Leica M bajonettel kínálja, márpedig pont a leicások nem azok, akik égen-földön olcsó objektíveket keresnek – átlag alatt két blendényi fényerővel.
A 300 dolláros objektív talán egyetlen érdekessége, hogy F8-nál szűkebb blendénél érdekes szirom formájú lesz – nos, nem a napellenzője, hanem – a blende, ami mondjuk éjszakai fényeket fotózva adhat nem szokványos hatást.

De hát biztos olyan is van, aki Kumho gumit rak a Porschéjára, az is egy érdekes hatás…