Ismét Fotósviadal

0

A Pannon Fényképészkör Egyesület 2022. május 14-én rendezi meg a VI. Budapesti Fotósviadalt. Az egész napos megmérettetés során a versenyzőknek 8+1 képet kell leadniuk a városban kialakított ellenőrzőpontokon.

A megnyitó időpontja:
2022. május 14. szombat, 8.45

Helyszín:
Szimpla Kert, 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

A rendezvényre jegy 9.900 Ft-ért vásárolható az esemény honlapján keresztül.

Az interaktív nap során egy időben csak egy téma címe és tájékoztatója, valamint az időkorlát áll a versenyzők rendelkezésére, így válik igazán dinamikussá és izgalmassá a megmérettetés. A checkpointokon leadandó fotókat Budapest festői és történelmi belvárosában készíthetik el a résztvevők.

A nyertes képeket egy szakmai zsűri bírálja el. A díjátadóra a beérkező művekből összeállított időszakos kiállítás megnyitóján kerül sor. A Fotósviadal vándorkupáját a nyolc témára összesen legmagasabb pontszámot kapó képek készítője viheti haza. A Fotósviadalt – Veszprémhez hasonlóan – a szervezők Budapesten is hagyománnyá kívánják tenni.

A rövid hivatalos megnyitó után mindenki megkapja az első címet, amelyet le kell exponálnia. Erre témától függően adott idő áll rendelkezésére a versenyzőnek. Miután elkészült a képpel, le kell adnia valamelyik állomáson, vagy az online felületen. Ha leadta a képet, megkapja a második címet, amelyre szintén egy adott időt kap, és így tovább. A verseny időtartama alatt a fotósok különböző állomások között járják a várost és készítik el a felvételeiket. A rendezvény hossza nyolc óra.