A kanyarmakró objektív: Laowa 24mm T14 2x PeriProbe

0

Ha fotóztál már makró objektívvel, bizonyára ismered azt a kényelmetlenséget, ami a helyezkedés nehézségeiből adódik. Az egy dolog, hogy látványos közelképeket tudsz fotózni, de sok esetben ahhoz, hogy ideális háttered legyen, sokat kell foglalkozni a megfelelő nézőpont megtalálásával. Arról nem is beszélve, hogy adódnak olyan szituációk, amikor szinte képtelenség annyira lentre helyezkedni, ahonnan már jó felvételt tudnál készíteni.

Többek között erre is kínál orvosságot a Venus Optics legújabb Laowa objektíve, amely korábban lehetetlen képalkotási helyzetekben is kiválóan használható.
A már piacon lévő Laowa 24mm T14 2× Probe után az új változat nevéből kikövetkeztethetőn nem előre tekint, hanem oldalra. Alapesetben 90 fokban az optikai tengelyre merőlegesen fotózhatunk, így tényleg érdekes perspektívák tárulhatnak a szemünk elé, mint például egy pohárba felülről csorgó folyadék képe, lefelé nézve.

85 fokos látószögével, 2 cm-es munkatávolságával és 2×-es nagyításával elképesztő lehetőségeket kínál mind a természetfotósok, mind a tárgyfotósok, de a reklámfotósok számára is. Extrém kis mélységélesség a viszonylag nagy látószög és a T14 fényáteresztő képesség miatt nem sűrűn jelentkezik, a képek így az emberi szem látásához közelebb esnek majd.

Az objektív végénél LED segédfényforrást is elhelyezett a gyártó, a periszkóp 360 fokban körbeforgatható, ráadásul 45 fokban dönthető is.

A Laowa 24mm T14 2x PeriProbe Arri PL, Canon EF és RF, Leica L, Nikon F és Z, valamint Sony E bajonettekkel kapható, 0,7×-es adapterrel pedig Fujfilm X és micro FourThirds bajonettes gépre is felhelyezhető. Az objektív ára 2300 amerikai dollár, az adapter további 250 dollárba kerül.